25n
25N
25N

L'Ajuntament activa un pla especial per a atendre a les persones sense sostre per l'estat d'alarma i la DANA

El pla inclou la contractació de places d’hostal, l’obertura de poliesportius i la facilitació de kits d’higiene i alimentació

L'Ajuntament activa un pla especial per a atendre a les persones sense sostre per l'estat d'alarma i la DANA
16/03/2020 -

La regidora de Servicis Socials de l’Ajuntament de València, Isabel Lozano, ha explicat que el consistori activa, a partir de hui, un pla especial de mesures per atendre a les persones sense sostre de la ciutat en el marc de l’estat d’alarma i de la DANA prevista per als pròxims dies.

Pel que fa a l’allotjament, s’habilitaran diversos recursos per a ampliar les places disponibles. En primer lloc, es posa a disposició la residència esportiva del complex esportiu i cultural de la Petxina, que té capacitat per a 84 persones en habitacions climatitzades amb lavabo, bany i televisió.

Per a completar l’increment de places, l’Ajuntament llogarà 44 places més en l’hostal la Barraca, que ofereix habitacions senzilles amb bany privat, i estan equipades amb calefacció i televisió. L’establiment està situat al costat del parc del Passeig de Neptú, a la Malva-rosa. Si s’incrementara la demanda de places, la regidoria contractaria més habitacions en altres hostals de la ciutat. Cal recordar que aquestes places se sumen a les que ja existeixen en diferents albergs per a persones sense sostre de València.

La gestió d’aquests recursos se centralitza en el Centre d’Atenció a les Persones sense sostre (CAST), en estreta coordinació amb el Centre d’Atenció a la Immigració (CAI), el Servici d’Atenció a les Urgències Socials (SAUS) i les entitats socials que treballen amb el col·lectiu de persones sense llar.

OBERTURA DE POLIESPORTIUS MUNICIPALS

Pel que fa a l’atenció de persones que estan en el carrer, l’Ajuntament obrirà tres poliesportius municipals per anar al WC, endreçar-se i fer ús de les dutxes. Els tres poliesportius són els del Carme, Benicalap i Cabanyal. En ells es podrà satisfer les necessitats de neteja i higiene. Hi haurà un control d’accés i personal de seguretat. A més, s’incrementa el contracte del SAUS perquè realitze atencions durant les 24 hores del dia (no sols a la nit) a partir de dimarts 17 i durant quinze dies, prorrogables.

En els poliesportius es facilitarà un kit de productes d’higiene personal que constarà de tovallola, gel i xampú, xancles, raspall de dents i de cabell, entre d’altres. Inicialment s’han previst 500 kits més mil tovalloles extra.

Pel que fa a les famílies del Cens de Vivenda Precària (infravivenda), l’equip que presta habitualment el servici de suport i intervenció integral està realitzant un contacte diari amb les famílies per garantir la cobertura de qualsevol necessitat bàsica; informació i orientació en relació amb la crisi sanitària i les mesures preventives a adoptar; així com garantir l’assistència mèdica necessària.

D’altra banda l’Ajuntament elaborarà kits d’alimentació diària per a les persones sense sostre allotjades en els nous recursos d’allotjament i també per a les que continuen en situació de carrer.

Finalment, es realitzarà contracte per poder oferir menú diari als 1.500 xiquets i xiquetes amb beca menjador municipal concedida. Les famílies podran arreplegar-los en el seu Centre Municipal de Serveis Socials.

La regidora Lozano ha explicat que “aquest dispositiu està pensat per a donar resposta a totes les persones en situació de sensellarisme de la ciutat i s’ha dissenyat com a alternativa al centre d’emergències socials del carrer de Santa Cruz de Tenerife, ja que s’ha considerat que és millor no obrir-lo per evitar concentrar a molta gent sota un mateix espai. En tot cas, aquest dispositiu especial està obert a realitzar qualsevol canvi o increment segons les necessitats de cada moment, perquè cap persona es quede sense atendre en aquesta situació excepcional en la qual ens trobem a causa de l’estat d’alarma pel coronavirus i a les pluges dels pròxims dies”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

13 − huit =