25n
25N
25N

València passa a la fase 2 del procés de desescalada

Aquesta vesprada, el Ministeri de Sanitat ha anunciat que la Comunitat Valenciana passa a la fase 2

València passa a la fase 2 del procés de desescalada
28/05/2020 -

La decisió ha arribat un dia abans del previst. El ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha comunicat que la Comunitat Valenciana passa a la fase 2 del procés de desescalada. Una bona notícia que arriba quan la Generalitat Valenciana ha fet públic el llistat de l’afecció de la Covid-19 per municipis, i en el qual es reflecteix que 454 municipis no presenten cap cas per coronavirus, mentre que tan sols 11 localitats han registrat 5 o més casos positius en els últims 14 dies.

Però, Què suposa el pas de València a la fase 2? En primer lloc, una major flexibilitat en les franges horàries per a practicar esport o passejar, ja que tan sols caldrà respectar les hores d’eixida dels majors, és a dir, de 10.00 a 12.00 i de 19.00 a 20.00 hores, però també la possibilitat de realitzar reunions socials de fins a 15 persones o, en el cas del turisme actiu, de fins a 20 persones.

Entre altres de les mesures més esperades es trobava l’obertura de platges i piscines. D’aquesta manera, les piscines obriran al públic en la fase 2 amb un aforament màxim del 30% i amb cita prèvia, i es permetrà el bany a les platges de la Comunitat Valenciana, això sí, mantenint les distàncies de seguretat i amb un aforament reduït.

A més, els bars podran començar a servir a l’interior del local, però amb un aforament del 40%, excepte discoteques i bars d’oci nocturn. Respecte a les terrasses, no s’ampliarà l’aforament i es mantindrà amb el 50% d’ocupació actual, i mantenint les mateixes condicions d’higiene i distància social que fins ara.

Finalment, els establiments destinats a actes i espectacles culturals, com a cinemes, teatres i auditoris, podran obrir les seues portes amb una limitació d’aforament del 30%; la mateixa que tindran els monuments i sales de conferència. Quant als actes i espectacles culturals, hauran de tindre menys de 50 persones en espais tancats i menys de 400 persones en espais oberts.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

15 − un =

caixaontinyent
lleida 2020
ruta massamagrell
Informacion coronavirus
paterna