25n
25N
25N

València ja compta amb 14 parcs accessibles

València ja compta amb 14 parcs accessibles
15/06/2018 -

La regidoria de Parcs i Jardins de l’Ajuntament de València ha fet obres per fer accessibles 14 parcs del terme municipal en els anys 2016 i 2017. A més, està previst que l’any 2018 la ciutat compte amb set parcs més també adaptats.

La regidora de Parcs i Jardins, Pilar Soriano, ha manifestat que «l’Ajuntament està realitzant recorreguts accessibles que permeten travessar els nostres parcs o jardins sense barreres arquitectòniques, amb paviments transitables sense obstacles i amb els pendents màxims en rampes establides per la normativa actual».

A més, en el mobiliari urbà instal·lat als parcs i jardins es procura que la proporció d’equipaments accessibles siga sempre superior als mínims que estableix la llei. Així, Soriano ha dit que «respecte a la instal·lació de jocs inclusius, des que el Govern de la Nau està al davant del govern municipal, en totes les zones de jocs remodelades o construïdes es posen elements inclusius».

Els parcs i jardins adaptats han sigut els de Torres-Passeig de la Petxina (Nou Moles), José María Haro-Alguer (Beteró), Bandes de Música de la Comunitat Valenciana (Montolivet), Riu Segura (Forn d’Alcedo), Miquel Asins Arbó (Ciutat de les Arts i de les Ciències), José María Giménez Fayos (Benicalap), Doctor Torrens (Montolivet), Parc de Benicalap (amb la renovació dels jocs infantils) i el Parc de l’Oest (Tres Forques).

L’any 2017 s’han fet obres d’accessibilitat en els parcs i jardins del carrer Bèlgica (Mestalla) amb la instal·lació de jocs infantils adaptats, Carolina Álvarez (La Creu del Grau), Jardí de Guàrdia Civil (Benimaclet) i plaça del Greco (Benifaraig).

D’altra banda, també s’ha considerat l’accessibilitat en el projecte que s’ha dut a terme de manera participativa durant 2016 de construcció del Jardí de l’Ermita d’Orriols que va obrir en 2018, any en què també s’ha executat el de Joaquín Dualde. En 2017 també es va dur a terme de manera participativa la redacció del projecte del parc Manuel Granero, també amb criteris d’accessibilitat. Finalment, està prevista, en el present exercici, una actuació participativa en la zona de jocs del Parc de Marxalenes.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tres × 4 =

CCCC