caixa popular

València nomenarà Fills Adoptius als quals han dignificat la imatge de la ciutat

València nomenarà Fills Adoptius als quals han dignificat la imatge de la ciutat
26/07/2018 -

L’Ajuntament de València premiarà enguany, amb la Medalla d’Or de la ciutat, a la plataforma Salvem El Cabanyal; la Coordinadora de Societats Musicals Federades de la Ciutat de València; la Casa de la Dona; el moviment #QuieroCorredor; la filial valenciana del Cottolengo del Pare Alegre; i al Trinquete Pelayo. En la mateixa celebració es nomenarà filla adoptiva de la ciutat a l’activista Teresa Meana, i fills adoptius al químic Avelino Corma i al fotoperiodista José García Poveda, ‘El Flaco’.

El Ple ha acordat hui totes aquestes propostes d’honors i distincions de la ciutat de València, realitzades tant per l’equip de govern municipal com pels grups de l’oposició. En total, han sigut un total de nou mocions diferents per reconéixer persones a títol individual i col·lectius amb una trajectòria vinculada a la ciutat, tal com ha explicat la regidora de l’Àrea de Cultura, Glòria Tello, qui ha anunciat l’elaboració d’un nou reglament per a la regular la concessió d’aquestes distincions.

«Són persones i col·lectius que han dignificat la imatge de la nostra ciutat i amb les seues trajectòries han permés construir una societat valenciana millor. Amb aquests honors i distincions València reconeix les seues trajectòries professionals i vitals», ha afirmat Tello, en donar raó de les persones i entitats reconegudes.

Avelino Corma, per haver realitzat la seua tasca de recerca a la nostra ciutat i haver contribuït a prestigiar-la al camp de la ciència a tot el món; José García Poveda, ‘El Flaco’, per haver realitzat a València la seua tasca artística i fotogràfica, contribuint a la conservació de la memòria d’unes dècades essencials de la nostra història; Teresa Meana, per haver desenvolupat el seu activisme a la ciutat, en una tasca moltes vegades invisible, per crear una societat més inclusiva, oberta i feminista; la plataforma Salvem El Cabanyal, per haver defensat el patrimoni històric, artístic i arquitectònic d’un barri emblemàtic; la Coordinadora de Societats Musicals Federades de la Ciutat de València, per haver difós el patrimoni musical valencià i el manteniment de professionals dedicats a la música; la Casa de la Dona, per haver tingut una gran influència en la defensa i la conscienciació de la dona a la nostra ciutat; el moviment #QuieroCorredor, per la seua defensa del Corredor Mediterrani amb la previsió d’augmentar les xifres d’ocupació, l’aportació al PIB, les exportacions i les activitats portuària i turística, la filial valenciana del Cottolengo del Pare Alegre pel seu treball a favor de les persones desfavorides des de fa més de mig segle; i el Trinquete Pelayo per centre esportiu cobert, que és el més antic d’Europa i el trinquet per excel·lència de la Comunitat Valenciana.

La regidora del grup Ciutadans, Amparo Picó, ha manifestat el suport del seu grup per totes les propostes mentre el regidor popular Cristóbal Grau, que ha defés «la importància d’acordar aquests reconeixements amb unanimitat», ha fet saber que el seu partit no ha votat a favor del nomenament de la Casa de la Dona, ni de Salvem el Cabanyal. També s’ha abstingut a l’hora d’atorgar la Medalla d’Or de Teresa Maena.

Més informació


try valencia

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dotze + dinou =

Valencia orgullosa