25n
25N
25N

València mostra la seua solidaritat amb el poble palestí

València mostra la seua solidaritat amb el poble palestí
21/10/2019 -

L’alcalde de València, Joan Ribó, acompanyat per la regidora de Cooperació al Desenvolupament i Migració, Maite Ibáñez, ha rebut aquest matí en l’Alcaldia una delegació de la ciutat d’Hebron, la més gran de Palestina, que durant la setmana que hui comença desenvoluparà un programa de cooperació tècnica amb l’Ajuntament de València que inclou diferents delegacions i servicis municipals. En finalitzar, Ribó ha recordat l’acord de col·laboració entre els dos municipis subscrit en el mandat passat i ha ressaltat la importància que «València mostre la seua solidaritat amb el poble palestí».

«Hebron és una ciutat palestina, la més gran, un poc més gran que València, amb la qual tenim molta relació des del mandat passat. L’anterior regidora de Cooperació, Neus Fàbregas, va viatjar allà per refrendar aquesta relació de cooperació tècnica municipal, i ara una delegació d’Hebron ha vingut a València per a mantenir diversos contactes en l’àmbit tècnic amb delegacions municipals. Pensem que és molt important trencar una llança en favor de Palestina, que València mostre la seua solidaritat amb el poble palestí en general i amb la ciutat d’Hebron en particular», ha assegurat l’alcalde Joan Ribó en finalitzar la recepció en l’Alcaldia.

Aquesta trobada, en el qual Ribó ha estat acompanyat per la regidora de Cooperació, Maite Ibáñez, és el preàmbul d’una àmplia agenda de treball per part de la delegació del municipi d’Hebron, a la qual demà s’unirà el tinent d’alcalde Youssef Jabari, que inclou contactes amb representants de les regidories de Salut i Consum, Urbanisme, Mobilitat Sostenible, Gestió de Residus Sòlids i Consum, a més d’uns altres amb les ONG i entitats de suport al Poble Palestí o amb representants de la Universitat Politècnica.

L’alcalde de València, Joan Ribó, ha expressat als seus interlocutors palestins «la satisfacció, carregada de simbolisme, de la seua presència a València, una ocasió per a manifestar el nostre suport a la lluita del poble palestí per a salvaguardar la seua personalitat com a poble, les seues terres, la seua identitat, i al mateix temps, rebutjar moltes de les coses que estan ocorrent allà».

Belal M.M Almuhtaseb, ha donat les gràcies a Ribó i Ibáñez per l’acord de cooperació «subscrit entre les dues ciutats», i ha explicat la situació per la qual travessa aquesta ciutat on viuen 800.000 del poc més d’un milió d’habitants de Palestina, els seus projectes de desenvolupament urbanístic, les seues necessitats i mancances, per a les quals requereixen ajuda i cooperació internacional. A la ciutat d’Hebron, capital econòmica de Palestina que compta amb 4 universitats, adquireix especial gravetat el problema dels assentaments israelians.

La regidora de cooperació, Maite Ibáñez, ha expressat el seu desig que «siga molt productiu tant per a vostés com per a nosaltres aquest intercanvi de projectes i objectius amb diverses regidories de l’Ajuntament de València». També ha aprofitat l’ocasió per a convidar els membres de la delegació palestina a assistir a la 34a Mostra de Cinema del Mediterrani, festival internacional de cinema que arranca aquesta setmana. L’àmbit geogràfic d’aquest festival abraça tant València com Palestina, als dos extrems de la Mediterrània.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dos × 5 =