València manté les restriccions per a frenar l'avanç de la pandèmia

En les residències de majors estan suspeses les visites i les eixides dels usuaris

Guardar

terraza valencia
terraza valencia

La situació d'emergència de salut pública ocasionada per la Covid-19, l'extensió de la malaltia, la seua facilitat de contagi i l'increment del nombre de casos en les últimes setmanes a la ciutat de València, especialment en franges d'edat joves i adults que aconsellen evitar qualsevol esdeveniment massiu, ha fet necessari que la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública establisquen mesures excepcionals i temporals a la ciutat de València, que se sumen al tancament perimetral de la Comunitat Valenciana, que estarà en vigor una setmana més del que es preveia inicialment, i a la prohibició de romandre en vies i espais d'ús públic entre les 00.00 hores i les 06.00 hores, amb excepció de la realització de les activitats laborals i professionals, necessitats sanitàries, cuidat de persones o causa de força major.

Segons les últimes dades ofertes per la Conselleria de Sanitat, a data del dilluns 2 de novembre, València ha registrat un total de 1.703 positius per PCR en els últims 14 dies, una incidència acumulada de 214,41 casos per cada 100.000 habitants

Concretament, en la capital de la Comunitat, en establiments d'hostaleria, restauració, oci nocturn, casinos i salons de joc s'ha suspés l'activitat de les discoteques, sales de ball, karaoke i bars de copes amb o sense actuacions musicals en directe. A més, els establiments d'hostaleria i restauració han d'assegurar la distància d'1,5 metres entre persones situades en diferents taules o agrupació de taules i l'ocupació serà d'un màxim de 6 persones per taula. Aquests establiments estan obligats a tancar a la 00:00 hores, no acceptar nous clients a partir de les 23.00 hores i es prohibeix el consum en barra.

Les reunions familiars i socials es permeten fins a un màxim de 6 persones per grup, tant en espais públics o privats, a excepció de convivents. Els jardins i zones d'esplai a l'aire lliure estan oberts des de les 8.00 a les 22.00 hores. Els hotels i allotjaments turístics han de limitar l'aforament de zones comunes al 60% i reduir a 25 persones el màxim d'activitats grupals.

Pel que respecta als esdeveniments o activitats amb afluència prevista superior a 400 persones, es necessita un estudi previ d'avaluació i autorització. En les activitats culturals a l'aire lliure, l'aforament no pot superar el 60% i la màscara és sempre obligatòria. El públic haurà de romandre assegut i es requerirà seient preassignat.

En les residències de majors de la ciutat de València estan suspeses les visites i les eixides dels usuaris, sempre mantenint les excepcions per raons sanitàries o criteris mèdics.

També està prohibida la venda d'alcohol durant la franja horària compresa entre les 22.00 hores i les 08.00 hores de l'endemà, excepte en els establiments d'hostaleria i restauració. Així mateix està prohibit el consum absolut d'alcohol en la via pública, les 24 hores del dia excepte en els establiments d'hostaleria i restauració.

Finalment, cal recordar que no es pot fumar en la via pública o en espai a l'aire lliure quan no es puga respectar una distància mínima interpersonal de, almenys, 2 metres. Aquesta limitació inclou qualsevol altre dispositiu d'inhalació de tabac, pipes d'aigua, pipes o assimilats.

Segons les últimes dades ofertes per la Conselleria de Sanitat, a data del dilluns 2 de novembre, València ha registrat un total de 1.703 positius per PCR en els últims 14 dies, una incidència acumulada de 214,41 casos per cada 100.000 habitants. Des de l'inici de la pandèmia s'han comptabilitzat 13.506 casos i 332 morts en la capital de la Comunitat.

Mesures extraordinàries a l'Horta Sud

Els alcaldes i alcaldesses de Benetússer, Alfafar, Lloc Nou i Sedaví han signat aquesta setmana un acord d'actuació conjunt amb l'objectiu de conjuminar esforços a l'hora de frenar la propagació de la Covid-19 en els seus municipis, establint mesures extraordinàries com ja han fet altres capitals de comarca com en el cas de Xàtiva o Ontinyent.

Aquest acord contempla la posada en marxa d'un paquet de mesures extraordinàries comunes que s'aplicaran durant 15 dies, des de les 00.00 hores del dilluns 2 de novembre a les 00.00 hores del dimarts 17 de novembre, adoptades a partir de les directrius establides pel Departament de Salut Pública d'Alzira en funció de la proliferació dels contagis, de caràcter eminentment social, que s'han detectat durant les últimes setmanes en els municipis.

Els alcaldes i alcaldesses de Benetússer, Alfafar, Lloc Nou i Sedaví han signat aquesta setmana un acord d'actuació conjunt amb un paquet de mesures extraordinàries comunes que s'aplicaran durant 15 dies

Entre aquestes mesures, figura el tancament de parcs i zones de jocs infantils i l'exigència de cita per a l'atenció en les dependències municipals. Així mateix, s'ajornen les activitats culturals previstes, l'activitat en centres recreatius de tercera edat, llars del jubilat i centres de dia, igual que als Centres d'oci per a joves i de l'Escola Permanent d'Adults.

No obstant això, es permeten esdeveniments esportius no professionals garantint les mesures de distància i higiene i prevenció a porta tancada i sense públic. Per part seua, els llocs de culte no podran superar 1/3 de l'aforament en espais tancats, mantenint distancia seguretat entre assistents i en espais oberts no es realitzaran, excepte petició expressa motivada i prèvia autorització municipal.

L'aforament per a vetlatoris, enterraments i cerimònies fúnebres es limita a un terç de la capacitat en espais tancats amb un màxim 10 persones sempre que es puguen garantir les mesures de seguretat i a 20 persones en espais oberts.

Per a la resta de cerimònies, com a noces o batejos, si no és possible l'ajornament, l'aforament marcat és d'un terç de la capacitat en espais tancats amb un màxim 10 persones i 20 persones a l'aire lliure sempre que es puga garantir la distància de seguretat.

Destacats