25n
25N
25N

València manté el dol oficial per les víctimes mortals de la pandemia del coronavirus

L’Alcalde recorda que quan passe l’Estat d’Alarma es celebrarà un acte d’homenatge a totes les víctimes

València manté  el dol oficial per les víctimes mortals de la pandemia del coronavirus
27/05/2020 -

L’Ajuntament de València està de dol des del passat 1 d’abril en memòria de les persones que han perdut la vida a conseqüència de la COVID-19. Hui s’ha afegit al dol oficial decretat pel govern estatal en senyal de dolor per totes víctimes mortals de la pandèmia, i ha convocat un minut de silenci que s’ha celebrat encapçalat per l’alcalde Joan Ribó, en el Saló de Cristall. La vicealcaldesa i portaveu del PSPV, Sandra Gómez; el vicealcalde Sergi Campillo; la portaveu adjunta de Compromís, Luisa Notario; la portaveu del PP, María José Catalá; el portaveu de Ciutadans, Fernando Giner; i el portaveu de Vox, José Vicente Gosálbez, han secundat esta mostra d’aflicció celebrada amb motiu de l’inici de l’esmentat dol oficial que durarà 10 dies i serà el més llarg de la democràcia.

En concloure el silenci, l’alcalde de València, Joan Ribó, ha recordat que a la ciutat de València des de principis d’abril les banderes onegen a mig pal i els edificis monumentals de la ciutat estan sense il·luminació, en memòria de les víctimes de la COVID-19. Així mateix, ha reiterat que en el moment que acaba l’Estat d’Alarma, l’Ajuntament celebrarà un gran acte d’homenatge que, precisament, este matí ha sigut tractat a la reunió de portaveus dels grups polítics.

«El consistori contempla recordar en un acte a tota la ciutadania que ha patit l’impacte sanitari d’esta pandèmia, especialment a les persones que han faltat com a conseqüència de la COVID-19, i que no han pogut tindre un comiat per part de tots els seus familiars i persones més pròximes», ha assegurat en afegir que, a més, l’Ajuntament també ha manifestat «la voluntat municipal de donar suport als actes que celebren les diferents confessions religioses, amb per exemple la cessió de locals, per a honrar la memòria de les víctimes del coronavirus, en el moment que ho permeta la situació».

Joan Ribó, que ha tingut paraules d’afecte per a totes les persones que han patit les diferents conseqüències de la crisi, també ha aprofitat estes acte per a fer arribar un missatge a la ciutadania «perquè mantega les mesures de seguretat i respecte les normes que recomanen les autoritats sanitàries amb el fi d’evitar la propagació del virus»

Per la seua banda, la portaveu del Grup Municipal Socialista, Sandra Gómez, ha explicat «que estem vivint la crisi més important, el pitjor episodi de la nostra història recent, tal com demostra el dol més llarg de la història d’Espanya, 10 dies on com a ciutat, com a societat, com a país, demostrarem tota la nostra solidaritat i, sobretot, tota la nostra tristesa de les més de 27.000 persones que ens han deixat en aquesta crisi» «A vegades les xifres són fredes, però són persones, àvies, avis, pares, mares, germans, amb noms i cognoms que han generat un sofriment a més de 27.000 famílies i això ens ha de portar a una reflexió». «Ara que estem a poc a poc entrant en la desescalada hi ha unes normes i hi ha uns límits que hem de respectar perquè tot l’esforç que hem fet en estos dos mesos, ja quasi tres, llargs de confinament no ho podem desbaratar en l’últim moment, només podem fer passos cap avant. I ara tenim el repte de continuar controlant els contagis i l’índex i el repunt, que no n’hi haja, ni en la nostra ciutat, ni en la Comunitat València, ni òbviament, a Espanya.

«Jo crec que eixos 10 dies tenen un símbol d’això, de tristesa i de solidaritat amb totes les famílies de totes les persones que ens han deixat però també de responsabilitat, que siguem conscients que a vegades quan veiem determinades imatges o comportaments sembla encara no som conscients del drama que hem viscut en aquests tres mesos no sols que hagen hagut comerços tancats, la restauració, no sols que anem a viure una crisi econòmica i social, és que la crisi sanitària ens ha deixat un buit molt gran»

En la mateixa línia s’ha manifestat la portaveu del Grup Popular, María José Catalá, que ha considerat «important esta mostra de dol per recordar a totes les víctimes d’esta terrible pandèmia que s’ha portat la vida de moltes persones (més de 1.400 a la Comunitat Valenciana i més de 27.000 en tot l’Estat)». «Totes elles mereixen un reconeixem, igual que totes les persones que han estat treballant per mantindré la normalitat, i d’altra banda hem de lluitar per evitar que es donen més casos» ha manifestat en reiterar «que les institucions han de treballar de valent i facilitar mascaretes i la possibilitat de fer-se test de control».

El Portaveu de Ciutadans, Fernando Giner, que ha mostrat condolences «per a totes les persones que s’han mort i les seues famílies han patit un dolor doble, pel sofriment de no haver pogut acomiadar-se». «Este dol és necessari i a més cal agrair a totes les persones que han col·laborat i que també han de ser homenatjats públicament», ha afegit..

Per últim, el portaveu de Vox, José Vicente Gosálbez, ha indicat que el seu partit «està de dol des del primer dia i ho estarà mentre la pandèmia ataque a la societat» i que treballa «per depurar totes les responsabilitats i els responsables de tantes morts passen pels Jutjats».

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

deu + 20 =

museo prehistoria