caixa popular

València es suma a la lluita per la igualtat salarial

València es suma a la lluita per la igualtat salarial
22/02/2018 -

L’alcalde de València, Joan Ribó, i els regidors i regidores de tots els grups municipals de l’Ajuntament han assistit hui a la concentració a favor de la igualtat salarial. La reivindicació, que s’ha celebrat en la porta principal del consistori, ha comptat amb la vicepresidenta del Consell i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, a més de representants de diferents associacions, sindicats i patronal, entre els quals la presidenta de l’Associació d’Empresàries i Professionals de València (EVAP), Eva Blasco. Tots i totes han denunciat l’escletxa salarial existent entre homes i dones, i han apostat per solucions davant aquesta situació.

Joan Ribó ha assenyalat la rellevància de la jornada per a fer visible l’escletxa salarial entre homes i dones, i sobretot com a punt d’inflexió per acabar amb ella. “Acabem de debatre sobre les pensions, i en aquest àmbit també hem de corregir l’actual desigualtat, que es deu també a la falta d’equitat durant la vida laboral d’homes i dones. Les coses evidents no haurien de dir-se més vegades, però cal repetir que a igual treball, igual salari. Siguen homes o dones”, ha dit l’alcalde.

L’alcalde ha recordat el darrer informe del sindicat Comissions Obreres, amb motiu del Dia de la Desigualtat Salarial, segons el qual la diferència salarial entre homes i dones és d’un 34%, i és major en el cas dels contractes indefinits, en sectors altament feminitzats, així com en el sector de la indústria i els servicis. I també augmenta a major edat i en els treballs menys qualificats.

En aquest sentit, la vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, ha afegit que “les xifres que s’han fet públiques hui demostren que la gestió i impacte de la crisi ha empitjorat encara més l’escletxa que hi ha entre els salaris dels homes i les dones, la qual cosa suposa que, dels 12 mesos de l’any, a partir del mes de setembre les dones treballem gratis en comparació dels homes”.

FEMINITZACIÓ DE LA POBRESA

La consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives ha subratllat que “estem davant d’una de les expressions de la desigualtat en el camp econòmic que genera la llavor de la feminització de la pobresa. La crisi no ha impactat igual en les dones que en els homes, i açò suposa que la pobresa té cara de dona i consegüentment cara de xiquets i xiquetes, perquè quan la pobresa impacta en les dones també impacta en els menuts de la casa. Per tant, hui és un dia per a reivindicar i també per a recordar que el 8 de març estarà eixa reivindicació sobre la taula”.

“La manifestació ha de ser massiva com també la mobilització, que defensarà que una societat sense dones no funciona. Una societat on les dones guanyen menys que els homes és una societat que està malalta i hem de sanar-la entre tots i totes”, ha afirmat Mónica Oltra.

UNA ESCLETXA DEL 25 Al 35%

La presidenta de l’Associació d’Empresàries i Professionals de València (EVAP) ha recordat la importància de la reivindicació i ha assenyalat que “hui és un dia gran perquè per primera vegada estan tant els secretaris generals de CCOO i d’UGT, perquè és molt important que tots els agents socials, empresarials i les nostres autoritats treballem no solament per aturar l’escletxa salarial, que és una realitat: 6.000 euros menys a l’any, d’un 25 a un 35% menys, sinó per a reivindicar, analitzar el problema, les causes i començar a actuar sobre aquestes”.


fiestas gandia 2018

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

3 × dos =

semana de la agricultura de torrent 2018
sempre teua
exposicion caps tallats
exposicion caps tallats
decidim vlc
Decidim VLC
cultura als barris