València limitarà a 30 km/h els carrers d'un carril i un únic sentit

La DGT insta al fet que s’intensifiquen els controls de velocitat i la persecució de les infraccions

València limitarà a 30 km/h els carrers d'un carril i un únic sentit
26/09/2018 -

El regidor de Mobilitat, Giuseppe Grezzi, es reunia amb la cap provincial de la Direcció General de Trànsit (DGT), Pilar Fúnez, per a abordar les mesures de pacificació urbana que s’estan impulsant des de l’Ajuntament de València, i que, a més, d’haver calmat el trànsit en punts clau de la ciutat, també estan ajudant a reduir la sinistralitat. No obstant això, en aquesta reunió, Grezzi ha aprofitat per a avançar alguns punts que contindrà l’esborrany de la nova ordenança municipal de mobilitat.

Sens dubte, un dels aspectes més destacats ha sigut l’anunci que s’establirà un límit de velocitat de 30 km/h en aquells carrers de la ciutat que solament compten amb un carril i que, a més, siguen d’un únic sentit. Una mesura molt demandada en el procés participatiu preliminar, que es va crear per a elaborar la nova ordenança, i que ja funciona en altres ciutats de l’Estat.

Limitar la velocitat a 30 km/h no és gens nou per a València, ja que no solament s’ha establit aquesta mesura en el carrer la Pau, sinó que va ser una de les pautes a seguir per a aconseguir la pacificació de Ciutat Vella o del barri de Campanar. No obstant això, quan s’aprove la nova ordenança, aquesta limitació s’estendrà a tots els carrers de la ciutat que complisquen amb aquests dos requisits.

En aquest sentit, Grezzi ha destacat que “reduir la velocitat en l’àmbit urbà és un compromís mutu de la Regidoria i la Prefectura Provincial de Trànsit per a reduir la sinistralitat i millorar la mobilitat universal, l’accessibilitat i la seguretat en els nostres carrers, que han de ser, en pràcticament tots els casos, espais de convivència”.

Així, i amb l’objectiu que es complisquen aquestes mesures que s’aniran incorporant a poc a poc en la ciutat, des de la DGT s’ha instat al Consistori a intensificar els controls de velocitat, així com que s’intensifique la persecució de les infraccions per a aconseguir una ciutat molt més pacífica, quant al trànsit rodat.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

setze + tres =

sagunt a escena 2019
turismo salou