25n
25N
25N

València liderarà un consorci de ciutats europees que definirà la mobilitat futura

València liderarà un consorci de ciutats europees que definirà la mobilitat futura
28/05/2018 -

València liderarà el consorci de ciutats europees que definirà una resposta conjunta als desafiaments que la mobilitat urbana sostenible planteja al segle XXI. La Comissió d’Urbanisme ha aprovat aquest matí una moció del regidor de Mobilitat Sostenible per la qual l’Ajuntament dóna suport a aquesta iniciativa, que comptarà amb més de 50 socis, i amb el suport de les ciutats de Berlín, Lille-Valenciennes, Tallín i Budapest, sota el lideratge de la nostra ciutat.

La iniciativa ha sigut promoguda inicialment per la Universitat de València amb el suport de l’empresa ETRA, i preveu la constitució des de València d’un consorci dirigit a la creació d’una Comunitat del Coneixement i la Innovació (Knowledge and Innovation Community), KIC, de Mobilitat. Cadascuna de les ciutats aporta al consorci les entitats públiques i privades dels seus ecosistemes locals d’innovació, corresponents als tres pilars que integren la xarxa: educació superior, innovació i recerca.

Tal com ha explicat el regidor de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi, «és molt important que des de la universitat i des de les empreses privades s’haja proposat la creació d’aquest consorci per a un projecte europeu tan important». La xarxa desenvoluparà durant set anys un projecte de mobilitat europea «que va en la línia del projecte de transformació de la mobilitat en la nostra ciutat, i València liderarà aquest consorci», ha destacat Grezzi. Atés que la iniciativa requereix el suport de les ciutats participants, el regidor plantejarà la proposta davant del Ple Municipal aquesta mateixa setmana.

L’objectiu final ha continuat l’edil, és «abordar el repte de la mobilitat urbana sostenible a Europa, aportant una visió integrada, integradora, inclusiva, sostenible, generadora de valor social i econòmic i que pose al ciutadà en el centre d’aquesta visió». A més, aquesta iniciativa permetrà a la ciutat de València escometre i complir els seus objectius de mobilitat urbana a mitjà i llarg termini en millors condicions, gràcies al finançament comunitari, a la cooperació entre grans ciutats, a la promoció de solucions innovadores i la projecció de les seues empreses.

Per això, tal com diu el text de la moció, «l’Ajuntament de València se suma i dóna suport al consorci europeu MaaRe (Mobility as a Right for Europe), com a ciutat capdavantera d’aquest ambiciós projecte consistent en l’establiment d’una comunitat d’innovació i coneixement en el camp de la mobilitat urbana sostenible, amb l’objectiu de preparar una proposta per a la seua presentació a la convocatòria oberta de l’Institut Europeu de Tecnologia i Innovació (EIT), que en cas de resultar seleccionada donaria gran visibilitat a la nostra ciutat».

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

11 + 16 =

CCCC
torrent