25n
25N
25N

València lidera la final nacional del major laboratori d'idees verdes del món

Se celebrarà en format online el pròxim 29 de juliol a les 16 hores

València lidera la final nacional del major laboratori d'idees verdes del món
26/07/2020 -

València liderarà per seté any la final nacional de la major competició d’idees verdes del món, ClimateLaunchpad. La final reunirà el pròxim 29 de juliol als deu millors equips de tota Espanya. Esta edició, que es realitzarà en línia a causa de la situació de “nova normalitat”, està dirigida des de València mitjançant el lideratge de l’Ajuntament, a través de València Activa, VLC Tech City i Las Naves, conjuntament amb l’Associació Valenciana d’Empreses del Sector de l’Energia, AVAESEN.

Després d’un procés de selecció entre més de cinquanta equips candidats de tota Espanya i una etapa de formació, arriben a la final les deu millors idees per a combatre el canvi climàtic. “Una vegada més, València se situa com a referent en el desenvolupament tecnològic i la innovació sostenible i demostra el seu compromís amb el canvi climàtic”, ha destacat la responsable de l’Àrea de Desenvolupament Innovador dels Sectors Econòmics i Ocupació, Pilar Bernabé.

Durant la competició, que celebrarà el pròxim 29 de juliol a les 16 hores i s’emetrà en directe a través del canal YouTube de AVAESEN, es podrà veure des d’un vehicle elèctric per al transport de bicicletes de lloguer que es puga moure pels carrils bici, un polímer avançat capaç d’absorbir CO₂, òxid de nitrogen i altres gasos d’efecte d’hivernacle, així com l’aposta per la reutilització de residus industrials per a aprofitar-los com a matèria primera per a la impressió en 3D.

Sobre l’escenari online també competirà per ser la millor idea verda d’Espanya un additiu eco per al procés de fabricació de tèxtils 3D, disseny d’interiors o construcció, passant per una idea de desinfecció en sec amb raigs ultraviolats o una solució basada en l’hidrogen per a generar energia renovable.

“Des de l’Ajuntament de València i València Activa apostem per aquesta mena d’esdeveniments que fomenten l’emprenedoria i el desenvolupament tecnològic de la nostra ciutat i a més impulsen el coneixement en una àrea tan important com és la lluita contra el canvi climàtic i el desenvolupament econòmic sostenible”, ha comentat Bernabé.

Per part seua, Bianca Dragomir, gerent de AVAESEN, ha assenyalat que “el nivell d’aquesta edició de ClimateLaunchpad és molt alt, com han pogut comprovar els mentors, amb equips que en breu convertiran les seues idees en startups gràcies al seu pas per aquest programa”. Així mateix, ha recordat que “més de 100 startups que han passat per les anteriors edicions de ClimateLaunchpad hui són empreses d’alt component tecnològic i referents en el seu sector”.

A més de diversos premis, els tres primers classificats d’aquesta competició faran el salt a la final mundial que se celebrarà del 23 al 25 de setembre, on podran optar a guanyar un premi de 10.000 € i competir amb més de 1.000 idees de 60 països procedents de tots els continents.

ClimateLaunchpad és un programa europeu que ha fet el seu salt a nivell mundial i que està alineat amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de les Nacions Unides per a 2030, que marquen la reducció de les emissions de la UE en un mínim del 40%. Això permetrà avançar cap a una economia climàticament neutra i complir els seus compromisos i és en aquest context en el qual les startups innovadores tenen un repte decisiu amb el qual es treballa des de ClimateLaunchpad, AVAESEN i l’Ajuntament de València.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

17 − sis =

museo prehistoria