25n
25N
25N

València lidera el descens dels nivells de contaminació durant l'estat d'alarma

La reducció dels nivells de contaminació va lligada a la reducció del trànsit rodat

València lidera el descens dels nivells de contaminació durant l'estat d'alarma
08/04/2020 -

Després de decretar-se l’estat d’alarma, i començar un llarg període de confinament, els nivells de contaminació a les grans ciutats espanyoles han descendit notablement, fonamentalment per la consegüent reducció del trànsit motoritzat, i tot apunta al fet que aquestes dades continuaran millorant després de la prolongació del confinament fins al 26 d’abril. De fet, tal com indiquen les dades de la Direcció General de Trànsit (DGT), l’accés a ciutats descendeix en un 77%, mentre que, en llarg recorregut, el trànsit lleuger es redueix en un 83,08%.

València és una de les grans ciutats espanyoles que lidera aquesta reducció del trànsit durant l’estat d’alarma. De fet, durant les primeres setmanes de confinament, i en comparació amb les dades de 2019, els nivells de diòxid de nitrogen es van reduir en un 70% a València, mentre que en altres ciutats com Madrid o Barcelona descendien en un 56% i un 64% respectivament. De fet, tan sols la ciutat d’Alacant superava a València amb una reducció del 72%.

Unes dades que també corroboren l’informe de contaminació atmosfèrica realitzat a València, i en el qual s’estableix que la reducció de l’activitat a la ciutat, juntament amb una “notable disminució del trànsit rodat” ha generat una reducció de la contaminació atmosfèrica registrada en tots els mesuradors. Tant és així que es demostra que “tots els nivells dels contaminants, NO2 i PM10, de totes les estacions de mesurament de cadascun dels dies del cap de setmana de 2020 són inferiors als homòlegs de 2019”.

En aquest sentit, el regidor de Mobilitat de l’Ajuntament de València, Giuseppe Grezzi, ressaltava que “a la vista de les dades de baixada dràstica de les partícules PM i també de NO2, és molt important continuar amb les mesures de reducció del trànsit motoritzat que ja han donat uns resultats bastant encoratjadors. Aquesta situació d’emergència ha de ser una gran oportunitat per a avançar en el canvi de mobilitat i per a consolidar aquesta reducció de contaminació”.

D’acord amb Greenpeace, ha quedat demostrat que no es necessiten mesos per a poder netejar l’atmosfera. I és que després d’uns dies sense trànsit, la qualitat de l’aire és notablement millor. D’aquesta manera, advoquen per reflexionar sobre aquesta situació perquè, una vegada superada la crisi, des de les administracions públiques es fomenten mesures que eviten que es torne a incomplir els nivells màxims de contaminació fixats per l’Organització Mundial de la Salut perquè una bona qualitat de l’aire, sens dubte, és sinònim de salut.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

9 − 6 =

CCCC
torrent