25n
25N
25N

València licitarà el nou projecte tècnic d'obra per a la remodelació de la zona d'accés al parc Gulliver

València licitarà el nou projecte tècnic d'obra per a la remodelació de la zona d'accés al parc Gulliver
23/05/2021 -

L’Ajuntament de València, a través de l’Organisme Autònom Municipal Parcs i Jardins, ha aprovat el projecte tècnic de les obres de remodelació de la zona d’accés al parc Gulliver. Tal com ha subratllat el vicealcalde i regidor d’Ecologia Urbana, Sergi Campillo, “el Parc Gulliver és el parc infantil més visitat de València, suposa tot un referent de la ciutat, i és un dels principals atractius per al turisme familiar des de fa 30 anys”.

El Parc està situat en el Tram XII del Jardí del Túria, i la seua gestió correspon a l’Organisme Autònom Municipal (OAM) Parcs i Jardins. Com és conegut, es tracta d’una enorme figura de 70 metres d’envergadura, que representa al protagonista de l’obra de l’escriptor irlandés Jonathan Swift, un gegant com el del seu conte, sobre el qual els xiquets i inclús els adults, poden jugar i lliscar, a manera dels lil·liputencs del seu conte.

La infraestructura va ser encarregada per l’Ajuntament de València en 1990 a l’arquitecte Rafael Rivera i a l’artista faller Manolo Martín, i consta d’una estructura buida revestida de materials blans, formant sobre ella diferents zones de joc: tobogans, escales, passarel·les. Tot això amb l’al·licient que l’entrada al recinte del Parc Gulliver, és totalment gratuïta per a tots els assistents.

Tal com ha explicat el vicealcalde, Sergi Campillo, “donat l’ús intensiu a què s’ha sotmés el Parc Gulliver, la seua zona d’accés requereix una actuació que dignifique aquest espai, amb una zona de pícnic que és de les més utilitzades de la ciutat”. Amb aquesta remodelació de la zona d’accés, l’obra va ser licitada al novembre del passat any, però l’adjudicació va quedar deserta, per la qual cosa en pròximes setmanes serà novament licitada per un import màxim de 118.201,57 € (97.687,25 € més 20.514,32 € d’IVA), tal com marca el nou projecte d’obra, ja que s’ha ajustat el pressupost a l’alça respecte al projecte original que va quedar desert. Així, es tindrà una zona que puga complir la seua funció d’espai lúdic, per a pícnic i activitats col·lectives, i que al mateix temps actue d’antesala del Gulliver.

Aquesta actuació suposarà la substitució del paviment de llambordes que actualment es troben alçats, la remodelació dels accessos, a més de la construcció de nous recintes per a albergar de manera segura les màquines dispensadores d’aliments. El control d’accés serà un altre dels elements a millorar, amb la substitució dels actuals torns per comptadors electrònics.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

divuit + dotze =