25n
25N
25N

València licita la rehabilitació de la Casa de les Roques

València licita la rehabilitació de la Casa de les Roques
06/05/2021 -

La Junta de Govern Local de l’Ajuntament de València aprovarà aquest divendres la licitació de les obres per a la rehabilitació de la Casa de les Roques del Museu del Corpus de València amb un pressupost de 325.560,85 euros. El termini previst és de sis mesos abans de procedir a l’adjudicació i execució de les obres.

La regidora de Gestió de Recursos, Luisa Notario, ha explicat que la intervenció municipal inclourà el tractament d’humitats en els murs perimetrals i els pilars, s’actuarà també sobre l’estructura i l’entramat de fusta, el recrescut d’ampit perimetral de la claraboia i les cobertes inclinades, es millorarà el sistema d’evacuació d’aigües pluvials i es rehabilitarà la façana i la fusteria, s’instal·larà el sistema elèctric i d’il·luminació i es proporcionarà un tractament contra els agents xilòfags.

Volem recuperar i posar en valor l’edifici, del segle XV, de la manera més respectuosa possible, atenent els seus orígens i a les remodelacions que s’hi han fet amb el pas del temps”, ha afirmat. A més, ha afegit que s’han dut a terme ja “tots els processos necessaris per a garantir la seguretat de l’edifici”.

La regidora ha recordat que la Casa de les Roques es va tancar en 2019 per problemes de seguretat davant la sospita que poguera haver-hi danys estructurals. “Són moltes les intervencions que hem impulsat des del mandat anterior per rescatar i preservar el nostre patrimoni arquitectònic, sobretot en casos com aquest, tan arrelats a la cultura de la nostra ciutat”.

Per la seua banda, el regidor de Cultura Festiva, Carlos Galiana, ha destacat “els avanços en la dignificació de tots els espais que donen a conéixer el patrimoni cultural festiu que tenim a València” i ha posat com a exemple aquesta rehabilitació o les intervencions que es realitzaran també al Museu de la Setmana Santa Marinera.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

7 + 16 =