25n
25N
25N

València licita el nou contracte de manteniment d'enlluernament públic amb un augment del pressupost de més de 2 milions d'euros

Entre les novetats hi ha l’exigència de que les noves contractacions de personal siguen, almenys, un 10% de dones

València licita el nou contracte de manteniment d'enlluernament públic amb un augment del pressupost de més de 2 milions d'euros
05/03/2020 -

Demà divendres hi ha prevista l’aprovació per part de la Junta de Govern Local de l’Ajuntament de València de la licitació del nou contracte de manteniment de la instal·lació d’enllumenat públic municipal. El pressupost global serà de 16.456.000 euros IVA inclòs i estarà dividit en dos lots (zones nord i sud) als que es poden presentar les empreses interessades (tot i que sols se’ls podrà adjudicar un lot, a no ser que l’altre lot quede desert). El contracte tindrà un termini de quatre anys que es poden prorrogar amb un any més i el cost del contracte per any i lot és de 2.057.000 euros que suposa un increment del 12.5% del pressupost del contracte.

Els criteris d’adjudicació valoraran amb 63 punts qüestions objectives com ara les baixes econòmiques, la millora d’elements retrofit de tecnologia LED i dels Centres de Comandament Informatitzats, així com l’experiència addicional de les persones enginyeres tant de sistemes com la responsable de l’execució del contracte així com de la persona encarregada responsable d’eixa execució. Amb la valoració de l’experiència es pretén garantir una gestió correcta d’una instal·lació de grans dimensions, donat que no va ser possible la subrogació del personal una vegada el Tribunal Administratiu de Recursos Contractuals va estimar el recurs contra els plecs presentats en març per aquesta qüestió. Per últim, també es valorarà la quantitat addicional de columnes de fundició que l’empresa licitadora pintarà anualment sobre un mínim d’un centenar d’unitats sense cost.

Pel que fa a la resta de criteris valorables (fins a un màxim de 37 punts) hi ha la planificació i dimensionat de la solució, la metodologia i les millores dels cicles de revisió, la classificació d’avaries i l’eficàcia i claredat dels procediments de resolució, l’adequació de l’oferta a les peculiaritats i singularitats de cada districte, la metodologia de seguiment dels nivells de llum, de consum energètic, d’eficàcia de llum, de detecció de desviacions i la seua correcció; la valoració dels mitjans humans i materials del departament d’R+D+I i les característiques de la plataforma informàtica Smart City proposada per les empreses licitadores.

Entre les novetats del contracte hi ha l’exigència que les noves contractacions de personal siguen almenys un 10% de dones. La regidora de Recursos de l’Ajuntament de València, Luisa Notario, ha destacat la importància que es donarà també a l’atenció a la ciutadania. “El termini estàndard de reparació d’avaries serà de 24 hores des de la seua comunicació i es podrà millorar en funció de la disposició de dispositius de telegestió i d’Smart Lighting i en tot cas serà comunicada en temps real, fins i tot al veí o veïna que haja comunicat l’avaria”, ha explicat. A més, ha posat en valor les inspeccions diürnes i nocturnes per supervisar el funcionament correcte de la instal·lació.

Entre les novetats del nou contracte hi ha la incorporació d’una quantitat fixa que percep l’empresa adjudicatària, en lloc del preu per punt de llum que hi havia fins ara; hi ha també dotació econòmica per a altres treballs no habituals, s’inclou la implantació, el manteniment i l’explotació de la plataforma Smart City, s’exigeix que els vehicles lleugers siguen elèctrics amb etiqueta de zero emissions, i s’inclou la reposició de llums esgotades fins a un màxim de 6.000 llums de VSAP per any o de 3.500 d’halogenurs per any per a cadascuna de les zones. A més, s’incorpora la neteja de totes les lluminàries sense cost almenys una vegada durant el termini del contracte, s’afegeix la reposició sense cost d’una quantitat determinada de cable de coure furtat i s’afegeix la pintura d’almenys un centenar de columnes de fundició.

“Amb aquest nou contracte millorem el manteniment actual de la instal·lació pública d’enllumenat i millorem el servici al veïnat, a banda d’apostar fermament per afavorir el medi ambient amb tecnologies noves i més eficients”, ha afegit Notario.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

9 − huit =

Valencia activa
bombers
Valencia activa