25n
25N
25N

València allibera de la taxa d'ocupació de la via pública les paradetes de bunyols i les fires

València allibera de la taxa d'ocupació de la via pública les paradetes de bunyols i les fires
09/06/2021 -

La regidora de Desenvolupament Innovador dels Sectors Econòmics, Pilar Bernabé, ha anunciat que les tradicionals paradetes de bunyols i foodtrucks així com tots els espectacles i atraccions que es desenvolupen a l’aire lliure al llarg de 2021 no hauran de pagar la taxa d’ocupació de la via pública. La mesura se suma a l’exempció de les taxes que ja havia acordat el govern municipal per a les terrasses d’hostaleria, els mercats no sedentaris, els quioscos i les activitats culturals a l’aire lliure que s’aprovarà en la pròxima comissió d’Hisenda.

L’exempció de la taxa per a 2021 també serà aplicable per a les fires de Juliol i Nadal, i suposa un impuls per a un sector especialment afectat per les restriccions aplicades a la ciutat per a contenir la propagació de la covid. “La bona evolució de la pandèmia a València ha permés la celebració de les Falles el mes de setembre i, amb elles, la instal·lació dels tradicionals llocs de bunyols. El govern municipal vol contribuir a la recuperació econòmica d’un sector tan vinculat a les Falles i les comissions falleres, i per això els alliberarem del pagament de les taxes”, ha explicat la regidora.

La nova mesura allibera els llocs de bunyols, espectacles, fires a l’aire lliure i actes commemoratius amb tancaments de carrers d’abonar 165.000 euros a l’Ajuntament de València en concepte de taxa d’ocupació de l’espai públic. En total, amb totes les exempcions de la taxa que aplicarà el consistori en tot el 2021 per a combatre els efectes de la pandèmia, les empreses deixaran d’abonar 2,6 milions d’euros, la qual cosa implica una injecció econòmica extra que contribueix a alleugerir la càrrega de la crisi derivada de la covid.

“Aquesta nova iniciativa s’emmarca dins del pla de l’Ajuntament de València per a ajudar tots els sectors econòmics de la nostra ciutat que més directament s’han vist afectats per la crisi”, ha incidit Bernabé. Fruit d’aquesta política, el Consistori ja ha establit exempcions de la taxa d’ocupació de la via pública per a les terrasses d’hostaleria, els quioscos, els mercats ambulants, les activitats culturals a l’aire lliure a les quals ara se sumen aquelles lligades a la venda ambulant i festiva “perquè les festes i especialment les Falles a la nostra ciutat són també un sector econòmic”, ha conclòs l’edil.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

1 × 4 =