València llança una campanya de reciclatge de bombetes i aparells elèctrics

Guardar

recilaje-bombillas
recilaje-bombillas

L'alcalde de València, Joan Ribó, acompanyat del vicealcalde i president de l'Entitat Metropolitana per al Tractament de Residus (EMTRE), Sergi Campillo, de l'alcalde de Burjassot, Rafa García, i de l'alcaldessa de Museros, Cristina Civera, mostra la campanya "Hora de reciclar bombetes", elaborada de manera conjunta per l'EMTRE i Ambilamp per a potenciar el reciclatge de bombetes i aparells elèctrics i electrònics. Prop de 40 xiquets i xiquetes del Col·legi Públic Jaume I de València han assistit a la presentació d'aquesta campanya lúdica.

L'alcalde de València, Joan Ribó, ha presentat hui la campanya "Hora de reciclar bombetes". Es tracta d'una iniciativa de l'Entitat Metropolitana per al Tractament de Residus ( EMTRE) i Ambilamp, que persegueix conscienciar a tota la ciutadania de València i de l'àrea metropolitana sobre la importància de recollir bombetes, tubs fluorescents i tota classe d'aparells elèctrics i electrònics. Des de gener a octubre de 2019, s'han recollit 1.610.480 quilos de residus de RAEEs (aparells elèctrics i electrònics) en els ecoparcs fixos habilitats per l'EMTRE. Una xifra que suposa un increment de prop de 100.000 quilos respecte a l'any 2018 (1.530.361).

"Tots i totes estem fent un gran esforç per a aconseguir els objectius marcats per les directives europees i la nostra legislació. Perquè ens creiem les polítiques verdes i perquè som conscients del paper important que juguen les administracions locals", ha manifestat l'alcalde de València. Una iniciativa que segons Ribó respon a "l'obligació que tenim com a administracions d'assegurar a la nostra ciutadania el principi d'accés a la informació mediambiental que recull el nostre Pla Integral de Residus de la Comunitat Valenciana, així com aconseguir els objectius marcats".

Un Pla Integral de Residus que per a l'alcalde de València conforma "un repte no sols en la gestió de residus sinó també en la concepció de la política verda i de la lluita contra el canvi climàtic. Un repte que hem d'aconseguir entre tots i totes, des de l'EMTRE com a entitat supramunicipal però també des de cadascun dels nostres municipis".

XIQUETS QUE EDUQUEN ELS SEUS PARES

La presentació, que s'ha celebrat en la Plaça de l'Ajuntament de València, ha tingut "uns espectadors de luxe": prop de 40 xiquets i xiquetes del Col·legi Públic Jaume I de València, segons Ribó "fonamentals" per a l'èxit de la campanya. "Reutilitzar és important per a millorar la sostenibilitat de la nostra ciutat. Una de les maneres per a potenciar la sostenibilitat és parlar amb els xiquets, perquè són els qui ensenyen als seus pares", ha incidit.

"Ens agrade o no, els problemes de la nostra societat respecte als residus cada vegada són més grans. Hui tenim un exemple concret de com treballar tots aquests materials. Reciclar és fonamental, reutilitzar és imprescindible i reduir consum és també molt important", ha conclòs Ribó.

Per la seua part, el vicealcalde de València i president de l'Entitat Metropolitana per al Tractament de Residus, Sergi Campillo, ha manifestat que "aquesta campanya va dirigida a la ciutadania que de vegades no sap què fer amb aquests residus". Amb una dinàmica de joc com ambientació de la campanya, "l'objectiu no és només el tractament dels residus, sinó promoure campanyes de reciclatge de manera lúdica per tota l'àrea metropolitana com aquest Escape Room, ha prosseguit Campillo. A més de València, on es realitzen dues activitats com aquesta, es duran a terme altres 3 en pobles i municipis de l'Horta Sud i altres 3 en pobles i municipis de l'Horta Nord.

Per a finalitzar, el vicealcalde de València ha advertit que "encara que hem augmentat molt de reciclatge de residus a través d'ecoparcs, sabem que no és suficient". Per això, a més dels ecoparcs fixos i mòbils, la població podrà dipositar els residus elèctrics i electrònics en supermercats i botigues que venguen aquest tipus de productes, entre altres. Així mateix, podran cridar al servici de recollida municipal perquè els recullen en els seus domicilis.

Destacats