25n
25N
25N

València lamenta la fallada sobre el PATIVEL encara que la seua anul·lació no tindrà afectació pràctica en els seus espais

arxiu

València lamenta la fallada sobre el PATIVEL encara que la seua anul·lació no tindrà afectació pràctica en els seus espais
12/02/2021 -

El vicealcalde de València i regidor de Devesa-Albufera, Sergi Campillo, ha lamentat aquest divendres la sentència del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana que ha declarat nul, per ser contrari a dret, el Pla d’Acció Territorial de la Infraestructura Verda del Litoral (Pativel) i el Catàleg de Platges, en considerar que es tracta d’una “mala notícia”, si bé ha subratllat que la resolució no tindrà afectació pràctica sobre els espais naturals de la ciutat.

Campillo ha fet aquestes declaracions en la roda de premsa després de la Junta de Govern Local, on ha indicat que respecta la resolució judicial, perquè així cal fer-ho, però s’ha mostrat d’acord amb la decisió de la Generalitat Valenciana de recórrer la sentència, segons ha anunciat ja el conseller de Política Territorial, Arcadi España.

En aquest sentit, Campillo ha assenyalat que els espais naturals del sud estan inclosos en l’àmbit del Parc Natural de l’Albufera i tenen protecció dins d’aquesta figura i l’única platja natural al nord és la de la marjal de Rafalell i Vistabella, que és pràcticament verge i naturalitzada i tampoc pot resultar afectada perquè està protegida aqueixa zona i el seu àmbit costaner.

En tot cas, ha fet una valoració “per descomptat negativa” perquè el PATIVEL pretenia protegir una costa “molt maltractada” en les últimes dècades en el territori i ha posat l’accent que la costa mediterrània és de les més urbanitzades d’Espanya, amb pocs territoris verges i intents fins i tot d’urbanitzar-los. “Sembla increïble, però encara alguns governs locals volen urbanitzar les poques zones de costa verges que queden”, ha lamentat, alguna cosa que tractava d’evitar el PATIVEL aprovat pel Botànic.

En aquesta línia, també ha subratllat que considera que “en certa manera” la sentència entra en contradicció amb els motius pels quals el mateix TSJCV va desestimar el recurs sobre el Pla de Protecció de l’Horta. Per tant, creu que hi ha hagut “un canvi de criteri que en termes de protecció del medi ambient i de protecció de costa és una mala notícia”.

Així, espera que el Suprem accepte el recurs que presentarà la Generalitat i, en cas que no ho faça, ha convidat al govern autonòmic a modificar el que siga necessari en el procediment del pla, ja que entén que l’anul·lació obeeix a una qüestió procedimental i no s’ha entrat en el fons de l’assumpte, perquè “el fonamental és continuar protegint la costa”. En aquest context, ha instat el Consell que pose en marxa “tots els mecanismes per a continuar protegint la costa”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

12 + huit =