25n
25N
25N

València injecta més de 6 milions d'euros extra en tres mesos per als serveis socials de tots els barris

Isabel Lozano: “L’Ajuntament multiplica per cinc les ajudes socials d’emergència per a no deixar a ningú enrere per la crisi del coronavirus”

València injecta més de 6 milions d'euros extra en tres mesos per als serveis socials de tots els barris
21/05/2020 -

L’Ajuntament de València realitzarà una injecció pressupostària extraordinària d’1,7 milions d’euros este mes de maig que cal sumar a les ja materialitzades els dos mesos anteriors per valor d’1,2 i 1,68 milions d’euros, i la d’1,9 milions d’euros que ha ingressat la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives; en total 6,5 milions d’euros per a atendre les necessitats de les persones més vulnerables a tots els barris de València, en tres mesos. A més, el consistori ha multiplicat per cinc en els últims 74 dies les ajudes d’emergència per a cobrir despeses de manutenció o factures de la llum, d’aigua i de gas; passant de dedicar 846.395 euros en un període normal a 3.945.711 euros durant estos dies d’Estat d’Alarma.

El número d’ajudes tramitades des del passat 15 de març són més 8.400 expedients, amb exemples com les ajudes de menjador escolar o altres conceptes de manutenció. Abans de l’Estat d’Alarma es van tramitar 1.889 ajudes per un pressupost de 846.395 euros. En el període següent ha ascendit a 3,7 milions, amb una mitjana de 125 aportacions diàries autoritzades. A més de flexibilitzar determinats paràmetres per poder accedir a estes ajudes, s’ha tramitat poder fer ingressos en comptes bancaris d’entitats com ONG’s si la persona no disposava de un compte corrent en cap entitat, una gestió que ha facilitat el cobrament de les ajudes.

La regidora de Servicis Socials, Isabel Lozano, ha dit que “estem fent un desplegament sense precedents a València per a poder atendre tota la situació d’emergència social que estem vivint en estos moments provocada per la crisi sanitària”. “Hem incrementat per cinc les ajudes socials d’emergència i l’esforç pressupostari des del 15 de març puja ja als 6,5 milions en modificacions de crèdits per a poder atendre les necessitats bàsiques de famílies amb dificultats, de persones sense sostre, també per a les persones que viuen en assentaments així com per a incrementar els servicis domiciliaris que atenen a persones en situació de dependència”, ha remarcat.

Lozano ha ampliat els contractes de teleassistència i de servici d’ajuda a domicili. Així, seran 7.107 persones les que rebran el primer servici, mentre que 1.971 es beneficiaran del segon. Els dos tenen un pressupost anual total de 7,2 milions d’euros. Concretament el servici de teleassistència s’incrementa amb 250 persones més que en l’actualitat i el servici d’atenció domiciliària amb 163 persones més que en l’actualitat.

Respecte a les beques menjador, la regidoria les ha ampliades un 30%, passant d’un import de 405 euros que correspondria al període del 15 de març al 31 de juliol, a una quantia de 600 euros. Per tant, s’ha beneficiat a les famílies durant este període amb un increment de 195 euros respecte al d’un curs normal.

Pel que fa als assentaments d’infravivenda, l’Ajuntament de València va comprar recentment onze dipòsits d’aigua en aquells llocs on ha estat impossible dur fonts i està realitzant visites diàries per donar a les persones que viuen en assentaments kits de menjar i d’higiene personal, així com atenció sanitària amb la pressa de temperatura en dies alterns.

Respecte a les persones sense sostre s’han habilitat albergs temporals en la residència d’esportistes d’elit de la Petxina i en el poliesportiu del Cabanyal, s’han llogat habitacions en diversos hostals de la ciutat, s’ha habilitat un Convent a la població de Torrent i s’ha activat un recurs d’alberg específic per a persones sense sostre amb problemes de drogodependència en Patraix. En total, s’han sumat als recursos habituals de l’Ajuntament 390 noves places, el que ha sumat un total de 910 llits per a les persones sense sostre. En estos espais, les persones estan rebent cinc menjars al dia, atenció sanitària i formació en determinades matèries de formació professional.

MÉS DE 700 AJUDES D’EMERGÈNCIA ALS BARRIS MARÍTIMS

La regidoria de Servicis Socials ha tramitat un total de 715 ajudes per un import de 300.000 euros aproximadament als barris de la Malva-rosa, Cabanyal-Canyamelar i Natzaret des del 15 de març. “Des de l’Ajuntament de València atenem les necessitats de tots els barris i gestionem les ajudes que necessiten les persones més vulnerables”, ha conclòs Lozano.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

5 + 10 =