25n
Orgull
Orgull

València inverteix un milió d'euros en la primera fase del projecte d'entorns escolars segurs

València inverteix un milió d'euros en la primera fase del projecte d'entorns escolars segurs
09/08/2021 -

L’Ajuntament ha invertit prop d’un milió d’euros en la primera fase del projecte d’entorns escolars segurs del qual es beneficiaran 15 col·legis abans de finalitzar l’any. La Regidoria de Desenvolupament i Renovació Urbana té previst redactar un pla, amb la participació dels centres educatius, per establir les actuacions a realitzar fins a completar el total d’entorns escolars de la ciutat, de manera que “els xiquets tinguen un espai més segur a l’eixida del col·legi i siga també un lloc de trobada per als familiars que els acompanyen”. Ho ha explicat l’alcaldessa en funcions, Pilar Bernabé, en representació de la vicealcaldessa i regidora de Desenvolupament i Renovació Urbana, Sandra Gómez, durant la visita a les obres de l’entorn del col·legi Rodríguez Fornos, a Safranar. La regidora ha destacat que “hem recuperat en cinc anys més de 122.000 metres quadrats per a la ciutadania, la qual cosa equival a 17 camps de futbol”.

“La creació d’espais-matalàs afavoreix la qualitat de l’entorn on passen gran part del dia els més menuts. Que l’exterior de les escoles siga el més paregut a una plaça on el trànsit siga pràcticament inexistent és un objectiu que ens hem marcat des de l’Ajuntament per aconseguir aquests objectius”, ha explicat Pilar Bernabé, per a qui “això inclou no només la seguretat viària, sinó el dret a respirar un aire net i sense contaminació acústica”. Segons la regidora, “la pandèmia fa que hàgem d’accelerar aquestes transformacions urbanes perquè, a més, l’alumnat i els familiars que els acompanyen puguen realitzar les entrades i eixides dels centres educatius complint les mesures de seguretat necessàries”.

La primera fase d’actuacions del projecte d’entorns escolars segurs impulsat des de la Regidoria de Desenvolupament i Renovació Urbana compta amb un pressupost de vora un milió d’euros. Fins al moment s’han realitzat intervencions en diversos col·legis amb una inversió de més de 180.000 euros, i “es continua treballant per atendre totes les peticions rebudes per part dels consells escolars, estudiant cadascuna d’elles per donar la millor solució adaptada a cada situació”, tal com ha apuntat l’edil. Abans que finalitze l’any 15 col·legis de la ciutat comptaran amb aquests “espais-matalàs” i, després de l’estiu, està prevista la redacció d’un pla per establir, mitjançant la participació dels centres, les actuacions a realitzar en cadascun d’ells.

“Este pla serà el full de ruta per als pròxims anys, fins a completar el total d’entorns escolars de la ciutat”, ha indicat Bernabé. A més, l’alcaldessa en funcions ha assenyalat que “les actuacions realitzades a través d’urbanisme tàctic s’aniran consolidant amb el temps, duent a terme les obres pertinents, que podran fins i tot ampliar l’entorn si després de l’experiència temporal es considera necessari”. “Des de la Regidoria de Desenvolupament i Renovació Urbana estem duent a terme una labor molt important de recuperació d’espai públic en tota la ciutat”, ha conclòs Pilar Bernabé. “Hem recuperat en cinc anys més de 122.000 metres quadrats per a la ciutadania, la qual cosa equival a 17 camps de futbol. I ho hem fet no sols en els espais més emblemàtics de la ciutat, sinó també en els barris”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

6 − 2 =