25n
25N
25N

València inverteix en la formació de persones en risc d'exclusió

València inverteix en la formació de persones en risc d'exclusió
18/01/2020 -

La regidora de Servicis Socials i Inserció Sociolaboral, Isabel Lozano, ha fet entrega, durant diversos dies, als alumnes i les alumnes del programa d’inserció sociolaboral de l’Ajuntament de València dels diplomes dels diferents cursos i tallers. Lozano ha dit que “aquest ajuntament inverteix molts recursos, tant personals com econòmics, en matèria d’inserció”.

El consistori ha finalitzat aquesta setmana les classes a quinze tallers d’habilitats i competències bàsiques que s’han desenvolupat aquests últims mesos per als 451 alumnes en risc d’exclusió social que participen en el Programa Municipal d’Inserció Laboral, per un valor de gairebé 200.000 euros.

Lozano ha recordat que “es tracta d’un programa que va iniciar l’actual govern progressista de la ciutat de València” i ha afegit que no és l’únic, ja que l’Ajuntament té actius convenis amb vuit importants empreses de la ciutat per a la inserció laboral de persones aturades i en situació de vulnerabilitat de la ciutat de València, entre elles Leroy Merlin, Hospital Quirón, Norauto, Five Guys, Clece o Eulen.

Pel que fa als tallers formatius, l’oferta d’aquest any ha estat composta per tallers com: “Cuina casolana i rebosteria”, “Corresponsabilitat a la llar”, “Reforç de castellà”, “Cuida’t”, “Empodérate”, “Activitats auxiliars en jardineria”,” Fes-te amb València”,” Informatízate”,” Manicura i decoració d’ungles”,” Arranjaments de peces i complements”,” Reciclatge, reparacions i transformació de la llar “o” cura i atenció a la gent gran”.

Amb la realització dels tallers s’ha atés a 451 alumnes proposats pel personal tècnic dels centres municipals de servicis socials, tenint en compte que van dirigits a persones en risc o situació d’exclusió social, que estiguen aturades i per a les que es valore com a necessària i oportuna la formació prevista al taller.

Per estimular l’assistència efectiva al taller s’ha becat a cada participant amb huit euros diaris quan la sessió siga de tres hores i amb deu quan siga de quatre.

Amb aquests tallers, segons ha explicat la regidora Lozano, “es milloren les habilitats personals dels participants en les activitats de la vida quotidiana, i a més s’empoderen i s’avança en l’autonomia i independència tant personal com de la unitat familiar de les persones ateses”.

Les competències bàsiques són clau en l’itinerari d’inserció social i laboral en un primer terme, per avançar posteriorment cap a objectius relatius a la major integració social i comunitària i d’inserció en el mercat de treball”, assenyala Lozano.

Finalment, la regidora destaca que “l’oferta formativa de cada any s’ajusta a les necessitats detectades en les persones seleccionades i derivades des dels Centres Municipals de Servicis Socials, a partir de la valoració dels professionals, perquè tractem que siguen veritables itineraris personalitats d’inserció social i laboral”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

2 × dos =