25n
25N
25N

València inverteix 900.000 euros per millorar la qualitat de 6.600 LED a Russafa, Ciutat Vella i Massarrojos

Campillo ha explicat que les llums es van canviar el 2013 amb una subvenció de la Diputació i “han perdut capacitat d’il·luminació molt abans d’el fet previsible”

València inverteix 900.000 euros per millorar la qualitat de 6.600 LED a Russafa, Ciutat Vella i Massarrojos
18/09/2020 -

L’Ajuntament substituirà un total de 6.600 llums LED defectuoses de Russafa, part de Ciutat Vella i Massarrojos per millorar la qualitat lumínica a aquests barris i poble de València amb un pressupost de 900.000 euros. Es tracta de llums que es van canviar el 2013 amb una subvenció de la Diputació de València, “els famosos LED de Rus”, i que “han perdut capacitat d’il·luminació molt abans d’allò que era previsible”. Així ho ha explicat aquest matí el vicealcalde, Sergi Campillo, en la roda de premsa posterior a la Junta de Govern Local, on també s’ha aprovat la constitució d’una borsa de treball d’educadors i educadores infantils, el plec de condicions per a la compra de vivendes destinades a lloguer social i l’adjudicació del contracte per a la redacció del projecte d’adequació del Palau de la Música.

“Qualsevol persona que haja anat a Ciutat Vella, per exemple per la plaça del Negret, s’haurà adonat que la intensitat lumínica, la llum a la nit és escassa”, ha indicat Campillo. “Això és conseqüència que l’any 2013 el govern anterior es va acollir a una subvenció de la Diputació, els famosos LED de Rus, i es van canviar 6.600 unitats a tota la ciutat per unes llums LED de 55 vats per substituir les que teníem abans, que eren de 250 vats”.

Segons el vicealcalde, “a banda que eren llums LED molt blanques i, per tant, no adequades, se suposa que la vida útil d’aquestes llums era de 50.000 hores, el que implica 12 anys de funcionament”. Ara bé, “la realitat és que set anys després, el 2020, hem detectat que han perdut moltíssima capacitat d’il·luminació i que alguns carrers, sobretot de Ciutat Vella, per la seua idiosincràsia, estan prou a les fosques”. En definitiva, “eixes llums han perdut la qualitat molt abans d’allò que era previsible”.

En el cas de Russafa, “la situació no és tan greu com a Ciutat Vella, perquè sí que hi ha llums als dos costats del carrer, mentre que a Ciutat Vella només hi ha a un costat i per això està més fosc”. Pel que fa al poble de Massarrojos, “ens ho ha reivindicat moltes voltes”.

El regidor ha detallat que l’òrgan col·legiat del govern executiu municipal ha acordat aquest matí “declarar la urgència per a la contractació de la reposició de les llums LED”. Posteriorment, “i de forma immediata, portarem a la Junta de Govern la licitació d’aquestes 6.600 llums amb un cost de canvi de 900.000 euros”. L’edil ha destacat que “l’estalvi energètic no serà significatiu, però l’objectiu és assegurar la qualitat lumínica d’eixos barris i poble de la nostra ciutat”.

BORSA D’EDUCADORS INFANTILS

Un altre dels assumptes abordats en la Junta de Govern és la constitució d’una borsa de treball d’educadors i educadores infantils per a futurs nomenaments interins per “reforçar la plantilla i atendre les necessitats derivades de les mesures de seguretat que cal implementar perquè les nostres escoles municipals siguen espais segurs per als nostres fills i filles”.

A més, Campillo ha recordat que aquesta setmana s’han incorporat als centres educatius municipals tres persones subalternes i està previst que d’ací a poc temps entren a treballar tres nous mestres d’Infantil. “Este equip de govern ha fet una aposta decidida per la dignificació dels col·legis municipals, que ja són un referent clar en l’ensenyament públic a la nostra ciutat, i hem corregit les mancances generades per la inacció de governs anteriors, que van deixar de proveir places vacants i substitucions, la qual cosa va provocar l’obsolescència de la borsa de treball municipal i la reducció de les plantilles”, ha ressaltat el vicealcalde, qui ha posat en relleu que “entre 2006 i 2015 els governs del PP només van contractar set mestres de diferents categories”.

VIVENDES PER A LLOGUER SOCIAL

D’altra banda, també s’ha aprovat el plec de condicions per a la compra de vivendes destinades al pla municipal d’accés a la vivenda “amb la finalitat de promoure el lloguer social i donar solucions residencials als col·lectius que es troben en situació de vulnerabilitat”. El regidor ha informat que l’Ajuntament compta amb 150 vivendes socials, mentre que 1.390 persones estan inscrites en el registre de demandants de vivenda, per la qual cosa “hi ha un desequilibri que cal corregir i necessitem incrementar la vivenda pública”. Aquest projecte d’adquisició d’habitatge, que s’emmarca en el Pla Estratègic de Vivenda, compta amb un pressupost d’un milió d’euros.

PALAU DE LA MÚSICA

Així mateix, aquest divendres s’ha acordat adjudicar el contracte per a la redacció del projecte del Palau de la Música, que suposa la reforma de les sales Iturbi i Rodrigo i l’adequació de l’auditori “per fer-lo més sostenible i energèticament eficient”, per un import de 245.000 euros. Ara l’empresa adjudicatària disposarà de tres mesos per abordar la redacció del projecte, que “pretendrà recuperar les bases de l’original, de García de Paredes, de l’any 1984”.

“Cal destacar”, ha matisat l’edil, “que durant tot el període de l’Estat d’Alarma els terminis es van suspendre i es va produir un retard per la interposició d’un recurs per part del Col·legi d’Arquitectes, que ha estat desestimat mesos després pel Tribunal Administratiu Central de Recursos Contractuals”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tretze − 8 =