25n
25N
25N

València rep un 780% més d'inversió en els Pressupostos Generals de l'Estat

Quasi 482 milions d’euros, dels quals la major partida serà per a la condonació del deute de la Marina

València rep un 780% més d'inversió en els Pressupostos Generals de l'Estat
15/01/2019 -

Sandra Gómez ha valorat aquest matí els Pressupostos Generals de l’Estat que seran invertits aquest 2019 a la ciutat de València, els quals suposen un augment del 780% respecte a l’any passat. Gómez es mostra contenta amb aquest augment que, descomptant la inversió que es realitzarà per a la condonació de la Marina, suposa un augment del 50%, dels 54 milions del 2018 a 108 milions d’euros.

La partida principal, que suposa prop del 77% de la inversió total, uns 373 milions d’euros, serà destinada a la condonació del deute de la Marina, després de més de 10 anys de reclamacions. La Marina, que és una de les millors cartes de presentació de la ciutat de València, la porta i finestra al mar, podrà començar a funcionar sense el llast que suposa l’endeutament, que cada any continuava augmentant.

La inversió restant serà dedicada a altres projectes de millora del dia a dia dels ciutadans i ciutadanes de la ciutat, alguna cosa al que el PSPV pretén donar prioritat. Partides com l’accés nord i l’impuls per a la nova terminal de passatgers del port de la ciutat de València; l’adequació de les parcel·les del zar, així com l’adquisició de noves parcel·les per a posar el marxa aquest punt de la ciutat; o el suport d’infraestructures com la fundació del Palau de les Arts.

Un dels punts més importants es centra en la millora del transport metropolità, que no solament concerneix la ciutat de València, sinó també als municipis del seu entorn. Els trens de rodalia rebran una inversió de 174 milions d’euros respecte als 9 milions de 2018, que se centraran en la millora del servei arran de les queixes i malestar dels usuaris. Amb aquestes millores, es pretenen mitigar també els problemes de trànsit i embossos en les entrades de la ciutat. Per part seua, l’AVE també rebrà un augment de la inversió, de 36 a 116 milions d’euros.

El govern contempla també la inversió en el túnel passant i el canal d’accés al parc central, amb uns 2164 milions d’euros que s’invertiran en diferents partides anuals fins a 2026.

El transport metropolità rep menys d’allò promés

El govern de Pedro Sánchez ha assignat un pressupost de 10 milions d’euros per al transport metropolità de la ciutat de València, causant crispació en les xarxes socials que, segons Gómez, no soluciona res. Asseguren que es tracta d’un error, i tant Sandra Gómez com Ximo Puig no han tardat a posar-se en contacte amb el govern central, que ha assegurat la seua voluntat de corregir-lo, assignant els 38 milions que havien sigut promesos. El PSPV té la paraula per part del govern d’Espanya que l’esmena serà inclosa.

Per tant, Sandra Gómez parla que estem enfront d’un dels millors pressupostos que ha rebut la ciutat de València en els últims anys.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

3 + 6 =