25n
25N
25N

València intervindrà a la casa forestal per impermeabilitzar la coberta i substituir bigues

La intervenció permetrà adequar les instal·lacions per al treball que desenvolupen servicis com la Policia Local o els Guardes Forestals

València intervindrà a la casa forestal per impermeabilitzar la coberta i substituir bigues
29/11/2020 -

Durant dos mesos la Casa Forestal serà objecte de les obres que impulsa la Regidoria de Gestió de Recursos de l’Ajuntament de València per substituir elements de l’estructura metàl·lica actual i per impermeabilitzar la coberta per on fins ara es produïen filtracions que han afectat algunes de les bigues de l’edifici.

La regidora de Gestió de Recursos, Luisa Notario, ha explicat que la intervenció se centra en un dels edificis que conformen el conjunt de la Casa Forestal per mantindre les condicions d’estabilitat i estanquitat d’eixe immoble de titularitat municipal. El conjunt està conformat per diverses construccions que acullen instal·lacions municipals de la Policia Local, de la Guarda Forestal i de brigades de manteniment del servici Devesa Albufera. “Volem que les propietats municipals estiguen en una situació òptima amb les condicions necessàries per poder acollir i poder oferir a la ciutadania servicis de qualitat”, ha explicat.

Per la seua part, el vicealcalde i regidor d’Ecologia Urbana, Sergi Campillo, ha destacat que “amb esta intervenció de reparació del forjat els guardes forestals i la Policia Local tindran un espai més adequat per a la seua funció”. A més, ha ressaltat que “la Casa Forestal és un dels símbols de la Devesa, la construcció més emblemàtica de tot el bosc” i ha recordat que l’any que ve començarà a executar-se una reforma integral de l’espai. “Serà una reforma completa perquè puga ser un espai d’ús ciutadà, una dotació pública; ara s’utilitza només per a actes protocolaris i actes d’alguns servicis que volen utilitzar-la però no està oberta al públic, que és el que volem, perquè tota la ciutadania tinga un espai al cor del parc natural on, a més, hi haurà una exposició permanent sobre la interpretació del bosc”.

Un dels àmbits de la intervenció se situa en la planta baixa de la Casa Forestal, on caldrà desmuntar els lavabos i els sostres falsos afectats per entrades d’aigua. Es reforçarà el forjat i se substituiran les bigues metàl·liques per altres de noves amb una imprimació antioxidant i es protegiran de la propagació d’incendis. A més, es procedirà a realitzar noves instal·lacions i connexions de fontaneria i sanejament per a la instal·lació posterior dels aparells necessaris.

D’altra banda, s’intervindrà en la coberta de l’edifici, que se impermeabilitzarà amb un desmuntatge previ de les bombes de calor exteriors. Precisament els problemes d’estanquitat d’esta coberta són els causants de les filtracions i entrades d’aigua que han acabat afectant els sostres dels lavabos de la planta baixa i algunes de les bigues que ara se substituiran.

El pressupost de la intervenció se situa en 49.827,96 euros.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

catorze + 9 =