25n
25N
25N

València incorpora els ecoparcs mòbils al geoportal per a afavorir el reciclatge

València incorpora els ecoparcs mòbils al geoportal per a afavorir el reciclatge
09/03/2021 -

El geoportal smart city de l’Ajuntament de València ha incorporat, des d’aquesta setmana, les rutes dels diferents ecoparcs mòbils que recorren els diferents barris de València per recollir aquells residus que no poden ser dipositats als contenidors urbans habituals. Així ho han anunciat el vicealcalde i regidor d’Ecologia Urbana, Sergi Campillo, junt amb el regidor d’Agenda Digital, Pere Fuset, que han explicat que “el veïnat de València ja pot conéixer de manera senzilla on i quan estarà l’ecoparc mòbil més pròxim al seu domicili per fer més fàcil la correcta gestió dels residus”.

El regidor Pere Fuset ha detallat que la informació sobre els ecoparcs mòbils es mostrarà a l’apartat d’Ecologia Urbana del geoportal (http://geoportal.valencia.es) on “fent clic sobre cadascun de les icones es podran conéixer les dues pròximes dates previstes així com l’horari en què el veïnat podrà dipositar els seus residus”. A més a més, ha avançat que la integració dels ecoparcs mòbils en l’estratègia de ciutat intel·ligent també permetrà incorporar la informació en les pròximes versions d’AppValència. Així en el futur “l’usuari podrà localitzar còmodament on està en eixe moment disponible l’ecoparc més pròxim, com ja passa amb els contenidors, i fins i tot configurar alertes quan aquest visite el seu barri”.

Per la seua banda, el regidor Sergi Campillo ha recordat que l’Ajuntament disposa de tres ecoparcs mòbils que, a partir d’ara, la ciutadania també podrà localitzar a través del geoportal, una eina que també oferirà informació d’un quart ecoparc de l’Entitat Metropolitana de Tractament de Residus (EMTRE) que també dona servici als barris dels pobles del Nord i del Sud de la ciutat. “Amb esta informació el veïnat de València es pot planificar millor per depositar els residus que no es poden deixar als contenidors de la via pública”, ha celebrat.

La informació sobre els ecoparcs mòbils completa els recursos d’ecologia Urbana disponibles als mapes del geoportal en què, entre els més de 600.000 elements georeferenciats i pel que fa a la gestió intel·ligent dels residus, ja es pot consultar la ubicació exacta de tots els contenidors de residus sòlids així com els destinats a la recollida d’oli usat, piles o roba. Elements tots ells que també es poden geolocalitzar ja en la secció “A prop de mi” de l’app municipal AppValència. Per a Pere Fuset “l’objectiu és que l’estratègia de ciutat intel·ligent siga útil per a avançar en sostenibilitat oferint tots els recursos a la ciutadania perquè tinga en les seues mans una gestió dels residus responsable i còmoda”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

15 + 7 =