25n
25N
25N

València inserta a 39 dones que estaven exercint la prostitució

València inserta a 39 dones que estaven exercint la prostitució
06/04/2017 -

La Regidoria d’Igualtat i Polítiques Inclusives, a través del conveni Jere-Jere amb la confederació Càritas Diocesana de València, ha inserit laboralment a 39 dones que es trobaven desenvolupant tasques de prostitució. Açò s’ha aconseguit gràcies a un treball “professional i constant” que realitzen -a peu de carrer- un responsable coordinador del programa, un educador i una mediadora sociosanitària (tots tres treballant a jornada completa) conjuntament amb un equip de deu persones voluntàries, tal com ha explicat la regidora, Isabel Lozano.

Concretament el treball se centra en les zones del Marítim i el barri de Velluters de la ciutat de València. Un total de 224 dones han tingut un seguiment a peu de carrer a través d’aquest programa conjunt de l’Ajuntament i Càritas, que en total ha establit 1.312 contactes en el carrer durant el 2016 (una dona sol ser contactada en diverses ocasions al llarg de l’any).

La Regidora d’Igualtat i Polítiques Inclusives s’ha mostrat “satisfeta pels resultats que ha tingut el programa Jere-Jere, fonamental i indispensable per a donar resposta al col·lectiu de dones que es troben en el context de la prostitució en els carrers de València. Més encara en els casos en els quals la prostitució amaga un drama humà i social com és la tracta de dones per a l’explotació sexual, és a dir, ser una persona traficada que es compra i es ven com si es tractara d’una mercaderia. Per això, des del Govern de la Nau, ens prenem molt seriosament aquestes situacions i dediquem recursos i esforços per a pal·liar els efectes d’aquesta realitat, i per això, hem elaborat un protocol d’actuació en situacions de tracta a la ciutat de València, amb el consens de tots els grups municipals, d’organismes autonòmics, forces de seguretat i entitats que treballen amb persones en situació de prostitució”.

La major part de les dones amb les quals es treballa en aquest projecte són nigerianes. Seguit per dones d’origen romanés, i en menor nombre dones espanyoles i d’altres nacionalitats (fonamentalment provinents de països Sud-americans).

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

11 − 5 =