25n
25N
25N

València inicia l'actualització dels sonòmetres de la ciutat

València inicia l'actualització dels sonòmetres de la ciutat
22/07/2020 -

L’Ajuntament de València, a través del servici municipal de Platges, Qualitat Acústica i de l’Aire, es troba embarcat en la millora de la Xarxa de Vigilància de la Contaminació Acústica de la ciutat. En aquest sentit, en els últims dies i a través de la secció tècnica de Contaminació s’ha iniciat la substitució dels sonòmetres de la xarxa instal·lats per la ciutat.

Amb la finalitat de mantenir el correcte control i seguiment tant dels nivells acústics ambientals com dels nivells de les zones ZAS, s’han adquirit uns sonòmetres de la marca B&K Tipus 2250-L (2250 Light), de classe 1 (precisió) amb la més recent tecnologia, que inclou una gran capacitat de memòria, connectivitat a rúter de comunicacions, alimentació elèctrica de baixa tensió i bateria de seguretat, transmissió de dades a través de targetes de dades i el programa de tractament de dades Bruel, que ja s’ha provat amb excel·lents resultats. Aquesta nova connectivitat permetrà reduir al mínim les tasques de manteniment presencial, ja que el sonòmetre és accessible de manera remota.

El Tipus 2250-L pot mesurar tots els paràmetres necessaris en avaluacions de soroll ambiental, incloses les ponderacions de doble freqüència, la velocitat del temps mitjà Ràpida (Fast), Lenta (Slow) i Impulsiva (Impulse), els Leq i una gamma completa de percentils estadístics. A més, es pot configurar perquè mostre només els paràmetres que necessite.

“Alguns dels sonòmetres que es canviaran porten operatius més de 20 anys, per la qual cosa està més que justificada la necessitat de substituir-los per a d’aquesta forma mantenir la Xarxa de Vigilància de la Contaminació Acústica operativa i poder oferir dades de la major fiabilitat a la ciutadania”, ha apuntat el regidor responsable del servici de Platges, Qualitat Acústica i de l’Aire, Giuseppe Grezzi.

En aquests moments ja es disposa de huit d’aquests equips B&K Tipus 2250-L (2250 Light). Sobre sis d’ells s’estan realitzant les preceptives proves prèvies de configuració i connectivitat, abans de la seua instal·lació definitiva. Els altres dos equips ja s’han instal·lat, col·locant un d’ells en la zona de la ZAS del barri del Carme i l’altre en la zona de la ZAS de Xúquer, substituint així dos dels antics sonòmetres.

MESA SEGUIMENT ZAS DEL CARME

D’altra banda, Grezzi ha confirmat que dilluns que ve, dia 27, se celebrarà una nova Mesa de Seguiment de la ZAS del Carme, “atés el compromís donat des de l’administració a la ciutadania i a les associacions del barri de mantenir un diàleg fluid i una total transparència respecte a l’evolució de la situació”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

5 × 4 =

bombers
Valencia activa