25n
25N
25N

València inicia demà la recollida de mostres d'aigües residuals

València inicia demà la recollida de mostres d'aigües residuals
11/05/2020 -

La recollida de mostres d’aigües residuals en 24 punts i pobles de la ciutat, en el marc de les accions de lluita contra la Covid-19 comença demà. L’alcalde de València, Joan Ribó, ha valorat «molt positivament» els estudis científics «que tracten de fer un seguiment a l’evolució dels contagis i les vies de transmissió del coronavirus. El primer que hem de fer és prevenir tant com siga possible». L’alcalde ha ressaltat que València siga «un lloc preferent d’estudi de les aigües per a fer aquestes anàlisis».

L’alcalde de València ha fet aquestes declaracions en una compareixença davant els mitjans de comunicació, en la que ha destacat el “paper fonamental de la ciència i les noves tecnologies per a fer front a un repte global que afecta tota la humanitat”. Es tracta d’una eina GoAnalitycs desenvolupada per Global Omnium i el Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC), tal com ha destacat hui, per la seua banda, la regidora de Cicle Integral de l’Aigua, Elisa Valía.

Ha ressaltat que en virtut d’aquest protocol, València serà pionera en la detecció de la Covid-19 en les aigües residuals gràcies a les mostres extretes de les xarxes de clavegueram. «Aquestes mostres permetran determinar els nivells d’infecció i fer un seguiment de l’evolució en els punts de la ciutat on es detecta», ha explicat en acabar la reunió que ha mantingut amb Global Omnium i Acciona per a organitzar aquests treballs.

Segons ha indicat, això «permetrà delimitar la ciutat per zones i anticipar-se a un possible nou brot perquè permet mesurar la concentració de genoma». «La recollida sistemàtica quan s’acumula aquesta concentració i anticipar-nos a un nou brot», ha subratllat i ha explicat que també permetria detectar a les persones asimptomàtiques». Per tant, ha precisat que aquesta eina permetrà entendre millor els patrons del virus forma territorialitzada i reaccionar de manera ràpida per a atendre la ciutadania.

Aquest seguiment afavorirà la presa de decisions, fonamentalment, quant a la priorització i mobilització de recursos municipals. «Tenim ara mateix mobilitzats una gran quantitat de recursos municipals i aquesta eina permetrà reaccionar de manera ràpida i segura per a atendre la ciutadania, en coordinació amb la Generalitat», ha ressaltat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

set + onze =