25n
Orgull
Orgull

València informa sobre el dictamen del CJC sobre els habitatges d’AUMSA

València informa sobre el dictamen del CJC sobre els habitatges d’AUMSA
04/06/2021 -

El Consell Jurídic Consultiu (CJC) ha dictaminat que l’empresa municipal AUMSA no pot alterar els preus de venda dels Habitatges protegits (VPP) que prèviament havia adjudicat a través d’una oferta pública d’habitatges amb unes condicions concretes de localització, grandària i preu.

El dictamen, emés en resposta a una sol·licitud de la Regidoria de Desenvolupament i Renovació Urbana, estableix que no cap mena de modificació de les condicions de venda d’uns habitatges que es van adjudicar a través d’una convocatòria “subjecta als principis de lliure concurrència, transparència i objectivitat”. Minorar o alterar el preu de venda a posteriori per part d’AUMSA suposaria, segons el parer del CJC, un “menyscapte d’aquests principis i del mateix patrimoni de l’entitat”.

El CJC sosté que tampoc procedeix, com havien reclamat alguns inquilins a AUMSA, la minoració del preu de venda dels immobles en el 100% de les quantitats abonades en concepte d’arrendament o en un percentatge superior al 55% (al 60% en el cas de joves) perquè les condicions d’adjudicació dels habitatges s’havien fixat en la convocatòria oficial a la qual van concórrer. Atendre la pretensió dels inquilins implicaria, sempre segons el Consell Jurídic, facilitar les condicions d’accés als habitatges, una situació que perjudicaria les famílies que van descartar presentar-se a la convocatòria per no poder assumir el preu i que sí que el podrien haver fet amb les condicions modificades i més avantatjoses.

L’informe afig un segon motiu per a descartar una possible minoració del preu de les VPP per part d’AUMSA. El destí del recaptat per la venda d’habitatges es destina necessàriament a la compra de sòl i/o construcció de nous habitatges públics pel que si es reduirà el preu de venda s’estaria minvant el patrimoni de l’empresa pública així com la seua capacitat per a oferir nous habitatges de lloguer assequible a les famílies que en l’actualitat les necessiten.

En atenció al dictamen del CJC, la Regidoria de Desenvolupament i Renovació Urbana ha recordat que si no exerceixen l’opció a compra de les VPP podran seguir de lloguer, tal com consta en els requisits que estableix AUMSA i que impedeix que les persones sense recursos puguen quedar-se sense habitatge.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

19 − tretze =