25n
25N
25N

València incorporarà la zona verda d'aparcament

Aquesta nova zona entrarà en vigor amb el nou contracte de l’O.R.A

València incorporarà la zona verda d'aparcament

València incorporarà a les seues zones d’aparcament la zona verda. Així ho ha explicat el regidor de Mobilitat Sostenible de l’Ajuntament de València, Giuseppe Grezzi, en una roda de premsa en la qual ha detallat les característiques del nou contracte de l’O.R.A, que està pendent de licitació. De fet, aquest divendres, el nou contracte s’aprovarà per la Junta de Govern Local i, a partir d’eixe moment, arrancarà el tràmit per a la seua licitació.

El nou contracte tindrà una vigència de 5 anys, i compta amb un pressupost aproximat de 34.024.891,80 €. No obstant això, el remarcable és que incorporarà importants novetats que les empreses que es presenten hauran de complir. Entre elles, la instal·lació de parquímetres d’última generació, que incorporen la identificació per matrícula, o el pagament de l’O.R.A per Internet. Així mateix, també hauran de tindre en compte el control identificatiu de residents o la bonificació dels vehicles elèctrics o híbrids, que estaran exempts de pagar l’O.R.A.

Així i tot, el més cridaner ha sigut l’anunci de la incorporació de la zona d’aparcament verda, que serà exclusivament per a residents. D’aquesta manera, quan entre en vigor, la ciutat comptarà amb tres modalitats: la zona blava d’aparcament lliure, la zona taronja d’aparcament mixt i la verda per a residents. Això sí, com ha puntualitzat Grezzi, “abans d’incloure-la, l’empresa realitzarà un estudi, tenint en compte les demandes ciutadanes, per a establir quines places passen a zona verda”.

Encara es desconeix quantes places de zona verda es crearan a la ciutat, encara que com ha avançat el regidor de Mobilitat, “les places de la zona taronja de Ciutat Vella passaran a ser zona verda“. A més, el plec estableix que es prioritzarà l’impuls en els barris dels districtes 1, 2, 3, 13, 14 i 15: Ciutat Vella, Russafa, El Pla del Remei, Gran Via, La Roqueta, El Botànic, Benimaclet, Sant Josep-La Vega Baixa i Orriols, sempre ateses les demandes veïnals.

Al final, l’objectiu és augmentar la zona taronja i verda, mentre que la blava es mantindrà amb el mateix nombre de places que té en l’actualitat. En aquest punt, Grezzi ha assenyalat que les empreses només podran incrementar un màxim de 5.000 places repartides entre zona verda i taronja, mai incrementar les de zona blava. Així, es podrà modificar el contracte variant el nombre total de places previstes (5.439 existents + 5.000 noves = 10.439) en un 20% a l’alça o a la baixa, en resposta a necessitats que es produïsquen en la gestió de l’espai dedicat a l’estacionament regulat o en la mobilitat de la ciutat.

Una altra de les novetats és que, per primera vegada, les zones amb estacionament regulat, tant en la modalitat de rotació com de residents i mixtes, inclouran un nombre mínim de places per a les persones amb mobilitat reduïda, càrrega i descàrrega i motocicletes, de manera que atenga les necessitats del barri.

El plec també estableix que l’empresa adjudicatària haurà de posar a la disposició de les persones usuàries del servei una aplicació mòbil per al pagament, sense que això supose a aquestes o a l’Ajuntament cap cost addicional a les taxes que establisquen les ordenances vigents.

València ingressa 46 milions d’euros de l’ORA des de juny de 2013

El servei de Mobilitat Sostenible mostra el balanç del servei d’estacionament regulat (entre els estius de 2013 i 2019) en vespres del concurs per a la seua pròxima gestió.17 milions d’euros ha sigut el benefici net collit per l’estacionament regulat a la ciutat de València entre el 27 de maig de 2013 i l’última certificació realitzada l’agost de 2019. Així ho ha comunicat el servei de Mobilitat Sostenible després de revisar els manaments d’ingrés i les certificacions realitzades entre totes dues dates i que assenyalen que en eixe període el total recaptat per l’Ajuntament va ascendir a la quantitat de 46.299.680,75, dels quals el líquid a percebre pel contractista va ser de 29.257.246,30 (IVA tipus 21% inclòs). Aquests beneficis nets de l’ORA de 17 milions d’euros, obtinguts durant sis anys, van ser com sempre ingressats directament en la comptabilitat municipal. Ara, serà l’Ajuntament de València qui s’encarregue directament de la gestió de l’O.R.A.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

19 + dotze =