25n
Orgull
Orgull

València incorpora 8 bombers en comissió de servicis

València incorpora 8 bombers en comissió de servicis
31/08/2018 -

L’Ajuntament de València ha reforçat la plantilla de bombers, després d’una dècada sense oposicions, amb la incorporació de vuit bombers funcionaris de carrera que arriben en comissió de servicis procedents d’altres administracions públiques d’Espanya, mitjançant un procediment acordat amb els sindicats en la Mesa General de Negociació i l’Àrea de Protecció Ciutadana.

El regidor de Govern Interior, Sergi Campillo, ha assenyalat que l’Ajuntament de València «continua reforçant la plantilla, i més en concret la de bombers, perquè l’anterior equip de govern no va convocar ni una sola plaça de bombers en oposició durant una dècada i ara ens trobem amb algunes tensions que hem de fer front des del Govern de la Nau».

Els vuit bombers que s’incorporen procedeixen de diferents administracions públiques d’Espanya, concretament procedeixen de l’Ajuntament de Granada, del Consorci de Diputació de Castelló, i del de València, així com de l’Ajuntament de Castelló i la Diputació de Terol. En aquest sentit, l’edil ha agraït públicament la col·laboració d’aquestes institucions en concedir la comissió de servicis.

Dels vuit funcionaris que reforçaran la plantilla de bombers, sis d’ells s’incorporaran en els pròxims dies amb efectes el dia 1 de setembre, i els altres dos s’incorporaran amb efectes del 15 de setembre. A més, queda pendent la incorporació d’un bomber més quan la institució de procedència del funcionari de carrera l’autoritze i amb aquest cas la xifra total d’incorporacions a la plantilla de bombers de l’Ajuntament de València serà finalment de nou funcionaris.

Els funcionaris que s’incorporen a la plantilla de bombers, igual que els policies incorporats també en comissió de servicis fa uns mesos, han estat triats a través d’un procediment objectiu de puntuació regulat en la convocatòria oberta a qualsevol funcionari de carrera, les bases de la qual estan a disposició de la ciutadania al web de l’Ajuntament.

Sergi Campillo ha comentat que «cal recordar que en les dues oposicions que ja hem acordat amb els sindicats, per primera vegada en una dècada, hi ha 29 places per a bombers. Aquest procés ja ha començat, ja que s’ha nomenat al tribunal d’oposició i molt aviat començaran les proves, però com aquests processos són llargs, s’ha acordat amb els sindicats en la Mesa General de Negociació i també d’acord amb l’Àrea de Protecció Ciutadana elaborar un procediment perquè bombers funcionaris de carrera d’altres administracions d’Espanya pogueren sol·licitar vindre a l’Ajuntament de València en comissió de servicis».

Per la seua banda, la regidora de Protecció Ciutadana, Anaïs Menguzzato, ha destacat que es tracta d’una mesura «necessària, ja que després d’anys de govern del PP sense convocar oposicions mancava personal». L’edil ha donat la benvinguda a la incorporació de nous bombers que ajudaran a millorar la qualitat del servici que aquest cos presta a la ciutadania.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

divuit − huit =