25n
25N
25N

València inclourà l'obligatorietat de netejar l'orina dels gossos al carrer

València inclourà l'obligatorietat de netejar l'orina dels gossos al carrer
12/09/2019 -

El regidor d’Ecologia Urbana i vicealcalde, Sergi Campillo, ha anunciat que la nova Ordenança de Neteja que prepara l’Ajuntament incorporarà l’obligació per als propietaris dels gossos de fer-se càrrec, igual que ja passa amb els excrements, de rentar amb aigua la zona on orinen els animals. Per a Campillo, “els carrers de València són casa de tots i totes, per això els propietaris dels gossos s’han de responsabilitzar que aquestes zones no es queden tacades fins que passen els serveis de neteja i evitar les molèsties que ocasionen per a la convivència”.

En este sentit, el vicealcalde també ha informat de la posada en marxa d’una campanya nova i específica per promoure la neteja dels excrements dels gossos als carrers. Iniciatives que ha avançat durant la reunió que ha mantingut amb la Federació d’Associacions de Veïns de València amb qui s’ha reunit hui.

Altres de les mesures que posarà en marxa l’Ajuntament són l’extensió del contenidor marró de residus orgànics a tota la ciutat l’any que ve, complint així amb l’obligatorietat que estableix el Pla Integral de Residus de la Generalitat. Així com introduir en tots els contenidors de València informació exacta al voltant del seu ús per tal d’evitar els residus impropis que encara es detecten pels serveis de recollida de fem.

Sergi Campillo ha traslladat a la Federació d’Associacions de Veïns de València que són un interlocutor prioritari per a la Regidoria pel que fa a la neteja i reciclatge. “Anirem avançant de la mà per millorar la neteja urbana de la nostra ciutat i per augmentar els índexs de reciclatge per tal que València estiga a l’avantguarda en aquestes matèries”.

Més informació

1 Comentari

  1. B
    B setembre 13, 12:10

    Siempre pensando en los excrementos y los pipis de los perros pero esa obligación la van a tener también los padres de los niños que hacen pis en la calle y los adultos (que también los hay) que hacen lo mismo? No, por supuesto, siempre a poner más dificil todavía el tener un perro. Al final voy a tener que salir a la calle con un cubo, una fregona y un flis flis para ir limpiando todo lo que tocan.

    Resposta al teu comentari

Escriu el teu comentari

tres × 2 =