25n
25N
25N

València impulsa l'ús de l'app Radar Covid

Fuset: “cal donar una oportunitat a tecnologies punteres que s’han mostrat molt efectives en el control de la pandèmia allà on s’han implementat massivament”

València impulsa l'ús de l'app Radar Covid
01/11/2020 -

El regidor d’Agenda DigitaI de l’Ajuntament de València, Pere Fuset, ha fet una crida a la població per a descarregar i usar l’app Radar Covid deI govern central una vegada la Conselleria de Sanitat Universal de la Generalitat Valenciana ja ha confirmat la seua posada en marxa en tot el territori valencià i que s’haja anunciat la seua futura compatibilitat amb altres apps similars europees. València segueix així els passos de les ciutats que formen part de la Xarxa Espanyola de Ciutats Intel·ligents (RECI) que està incentivant l’ús d’aquesta aplicació per smartphones entre la ciutadania que els últims dies s’ha convertit en una de les aplicacions mòbils més descarregades a l’Estat.

L’Ajuntament ha enviat aquesta recomanació als milers de persones usuàries de l’AppValència mitjançant el seu sistema d’avisos i ho promourà també des de les xarxes socials per tal d’arribar de manera efectiva aI seu públic potencial. De la mateixa manera l’enllaç de descàrrega de Radar Covid també s’inclou de forma destacada entre els recursos que arreplega la web coronavirus.valencia.es que durant tota la pandèmia ofereix informació útil a la ciutadania de València en la seua lluita contra la COVID-19 i que ONU i Comissió Europea han destacat en el catàleg de bones pràctiques digitals contra la pandèmia.

Fuset, que forma part de la directiva de la RECI, ha explicat que “cal donar una oportunitat a tecnologies punteres que s’han mostrat molt efectives en el control de la pandèmia allà on han tingut una implementació massiva” i ha considerat que “l’estructura social de València afavoreix que Radar Covid funcione si està àmpliament estesa entre la ciutadania” i per això ha fet eixa crida a la seua activació.

L’app Radar Covid permet que les persones que hagen donat positiu en un test de coronavirus i la tinguen descarregada puguen informar de forma anònima a la resta de persones usuàries amb què hagen estat en contacte perquè sàpien que han estat a prop d’una persona que ha donat positiu. Tot, gràcies a un sistema de generació de codis que permeten sense facilitar dades personals combatre l’expansió del coronavirus.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

6 − 5 =

CCCC