25n
25N
25N

València impulsa la injecció de quasi 30 milions d'euros per a ajudar a autònoms i xicotetes empreses

Sandra Gómez explica que la Junta de Govern ha formalitzat la modificació pressupostària realitzada per a cofinançar el Pla Resistir

València impulsa la injecció de quasi 30 milions d'euros per a ajudar a autònoms i xicotetes empreses
29/01/2021 -

L’Ajuntament de València, el primer que ha desenvolupat el Pla Resistir de la Generalitat per a ajudar a autònoms i xicotetes empreses afectades per l’impacte econòmic de la pandèmia del coronavirus, ha formalitzat hui la modificació pressupostària de 4,32 milions d’euros acordada ahir per a assumir l’obligació de cofinançar este fons que comptarà amb un total de 28.840.194 euros. En la reunió de la Junta de Govern Local també s’ha decidit sol·licitar a la Generalitat la subvenció (de 18.002.621,25 €) corresponent a sufragar el 62,5% d’estes ajudes, i així mateix demanar a la Diputació de València la seua aportació de 6.480.943,65 € per a sufragar el 22,5% del cost total.

La vicealcaldessa Sandra Gómez, ha informat hui d’este acord del govern local que “és el que més recursos i més ràpid està actuant per a injectar diners als sectors econòmics locals més afectats”. “De fet -ha explicat- hui hem formalitzat la modificació de crèdits del Pressupost de 2021 que ens permetrà destinar prop de 30 milions d’euros a ajudar als sectors més afectats per les últimes mesures adoptades per a fer front a la Covid-19”.

Sandra Gómez, que s’ha fet eco d’este acord acompanyada pel també vicealcalde Sergi Campillo, ha recordat que en el Ple celebrat ahir es van aprovar les ajudes a autònoms i pimes “amb l’únic suport de Ciutadans”. “El Govern del Rialto, el Govern del Botànic i el Govern d’Espanya: Tots, continuem treballant perquè les ajudes arriben als sectors afectats. Cap autonomia s’acosta de moment als 280 milions d’euros que el Consell destinarà als sectors més afectats i en el pol oposat es troba Madrid, que no ha anunciat ni un euro”, ha manifestat.

PRESSUPOSTOS PARTICIPATIUS

A més d’este acord “que implica un impuls perquè les ajudes del Pla Resistir arriben al més prompte possible al seu destinatari”, la Junta de Govern Local ha decidit prorrogar el termini d’estudi de les propostes ciutadanes per a invertir part del Pressupost Municipal fins al 18 de febrer, i portar la votació al 7 de març.

La regidora ha recordat “l’aposta d’este govern que des de 2015 fomenta la participació ciutadana i desenvolupa els pressupostos participatius com una manera d’involucrar a la ciutadania en la presa de decisions que milloraren la qualitat de vida en els seus barris”, i ha explicat que “esta edició ha batut rècord de participació i de projectes, tant que ha sigut necessari modificar les bases reguladores perquè els serveis municipals puguen avaluar correctament els projectes presentats”.

Concretament, en la convocatòria 2018-19 es van presentar 540 propostes, i enguany s’han registrat 1.238 iniciatives, un 140 per cent més. Pel que respecta a les quals han passat a la fase d’estudi de viabilitat, aquestes han sigut 804, enfront de les 147 de l’anterior edició.

“El volum ha fet necessari prorrogar el termini d’estudi fins al 18 de febrer i portar la votació al 7 de març i per això la Junta de Govern Local ha aprovat la modificació de les bases reguladores de la 6a edició dels pressupostos participatius d’inversions per a la ciutat i els pobles de València”, ha conclòs.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

1 × tres =