25n
Orgull
Orgull

València acull el V Congrés de Seguretat Viària i Discapacitat on "cadascun aporta el seu gra d'arena"

L’acte, celebrat el 19 i 20 de setembre a l’Hotel Ilunion, comptarà amb Joan Ribó en la inauguració

València acull el V Congrés de Seguretat Viària i Discapacitat on "cadascun aporta el seu gra d'arena"
04/09/2019 -

“És un honor per a nosaltres. Els temes d’accessibilitat universal són de gran importància“. Així ha començat el Regidor de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi, a agrair als organitzadors de V Congrés Nacional de Seguretat Viària i Discapacitat que, enguany, se celebra a València.

Es tracta de la cinquena edició d’una cita que, des de la seua primera edició a Sevilla fa cinc anys, ha tingut “molt bon acolliment”, segons ha relatat María Jesús Navarro Climent, representant d’Aspaym. Aquesta associació (Associació de persones amb lesió medul·lar i altres discapacitats físiques) és una de les principals organitzadores de la trobada: creuen que és una oportunitat per a aprendre, formar i compartir sobre “una cosa tan important” com “la seguretat viària” a les ciutats.

Grezzi ha assenyalat que “aquests quatre anys” de legislatura de la Nau -ara Rialto-, han “treballat molt amb aquestes qüestions”, com millorar “l’accessibilitat de les parades d’EMT i fer un espai públic de qualitat“: “Però creiem que estem en el principi, encara queda molt per fer. Iniciatives com aquesta ens donen l’oportunitat d’escoltar als qui ho viuen cada dia i, a vegades, el pateixen”, ha assenyalat Grezzi abans de donar pas als organitzadors de l’esdeveniment.

Navarro ha sigut la primera a parlar per Aspaym i l’organització del congrés, que ha assenyalat la importància que temes com la mobilitat i la seguretat viària troben aquests espais d’expressió: “Espere que tothom s’apunte i vinga a formar-se”. Alguna cosa que ha reforçat Elena Jairod, directora del Real Patronat de Discapacitat, la prioritat de la qual, assegura, és “avançar en la defensa de les persones amb diversitat funcional i la seua inclusió total”, per la qual cosa la “formació” referent a la seguretat viària d’aquest col·lectiu en entorns urbans és “molt positiva”.

“Espais segurs”

En l’esdeveniment, ha relatat Jairod, “aporten tots”, perquè en un mateix espai “policia, direcció general de trànsit, bombers i usuaris” parlen sobre mobilitat: “Tots aporten el seu granet d’arena“. Un aspecte en el qual també col·labora el mateix Grezzi com a convidat, que ha volgut recalcar “la Visió 0, de zero accidents de trànsit i lesions medul·lars” que té l’Ajuntament, encara que “encara quede” per recórrer.

Francisco Florentino, el president d’Aspaym Comunitat Valenciana, ha sigut l’encarregat de desgranar l’activitat dels dos dies del congrés, que se celebrarà els dies 19 i 20 de setembre. El primer dia hi ha “una taula redona en la qual es parlarà sobre legislació”. Alguna cosa que considera d’importància perquè “cada vegada hi ha més persones i més vehicles de mobilitat personal” que, al costat dels col·lectius vulnerables, han d’estar “organitzats dins d’espais segurs“, per la qual cosa la legislació és essencial. És en aquest tema on el Regidor de Mobilitat Sostenible col·laborarà.

També aqueixa mateixa vesprada hi haurà una altra taula redona sobre l'”assistència sanitària a lesionats d’accidents de trànsit”, que farà d’avantsala a la del matí següent, sobre “reduir lesions en el lloc de l’accident”. Un programa completat amb testimoniatges, la inauguració de l’alcalde Joan Ribó i conferències individuals que, amb dels espais de descans, generarà un ambient per a “avançar” en l'”accessibilitat universal” i, sobretot, en la “prevenció” d’accidents i lesions medul·lars.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dos × dos =