25n
25N
25N

València homenatjarà les víctimes de la COVID-19 i els servicis essencials amb disparades pirotècniques el 23 de juliol

València homenatjarà les víctimes de la COVID-19 i els servicis essencials amb disparades pirotècniques el 23 de juliol
10/07/2020 -

La plaça de l’Ajuntament acollirà un gran acte cívic d’homenatge de la ciutat «a tots els veïns i veïnes que han patit de primera mà la pandèmia de COVID-19, persones que han faltat, malaltes, familiars… i també a tots els serveis essencials que, amb el seu treball, han fet possible que l’atenció i l’ajuda haja continuat funcionant», ha anunciat aquest divendres l’alcalde de València, Joan Ribó.

La celebració d’un acte públic de reconeixement i homenatge a les víctimes i serveis essencials és un dels acords de la Comissió de Reconstrucció que la Corporació va aprovar per unanimitat dels grups presents en la sessió extraordinària del Ple, celebrada aquest dimarts. La convocatòria no s’ha fet esperar, i l’alcalde ha anunciat hui que l’acte formal se celebrarà a les 21.30 hores del dijous 23, en la plaça de l’Ajuntament (una vegada concloses les obres de conversió en zona de vianants que estan en marxa).

L’acte, que estarà obert a la ciutadania, mantenint sempre les pertinents mesures de seguretat i distància social, consistirà en un concert de l’Orquestra de València, sota la batuta del seu director titular, Ramón Tebar, i en el qual es comptarà amb la participació d’una cantant solista del Cor de la Generalitat Valenciana.

Així mateix, es faran disparades pirotècniques simultànies des de la plaça de l’Ajuntament, des dels caps de sectors fallers, i des dels pobles de València, que ompliran els cels de la ciutat de ‘palmeres blanques’ com a element simbòlic del reconeixement i homenatge. A més, la façana principal de l’Ajuntament s’il·luminarà de blanc, igual que les façanes de Correus, l’Ateneu Mercantil i l’edifici del Rialto, els quals han confirmat la seua col·laboració i suport per a oferir una imatge comuna al·lusiva a l’acte de respecte i distinció a les víctimes de la pandèmia i als serveis essencials.

Finalment, en la pàgina web municipal s’obrirà un Memorial específic, de manera que qui ho desitge podrà deixar plasmades les seues aportacions, records, expressions de duel, afecte o sentiment. L’alcalde, Joan Ribó, ha subratllat la voluntat de l’Ajuntament i de la ciutat de recordar totes les persones víctimes d’aquesta crisi global que ha assotat i contínua assotant la ciutat i tot el planeta, i mantenir viva la seua memòria.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

16 − tres =

bombers
bombers