25n
25N
25N

València garantirà la prestació dels servicis municipals reorganitzant-los amb torns i teletreball a partir de dilluns

València garantirà la prestació dels servicis municipals reorganitzant-los amb torns i teletreball a partir de dilluns
28/10/2020 -

A partir de dilluns que ve, dia 2 de novembre, entrarà en vigor la resolució firmada aquest dimecres per la regidora de Gestió de Recursos, Luisa Notario, i pels portaveus dels sindicats que representen als treballadors i treballadores de l’Ajuntament de València, amb tot un seguit de mesures preventives amb les quals “València torna a posar-se a l’avantguarda i, atesa la nova situació d’estat d’alarma, i fins i tot abans que hi haja cap decret específic de les autoritats competents, estableix unes mesures preventives perquè els servicis municipals no es vegen afectats i es puga continuar oferint a la ciutadania el servici que mereixen”.

“Immediatament després que el govern central declarara l’estat d’alarma per contenir la propagació d’infeccions causades pel coronavirus, amb diverses mesures que restringeixen la mobilitat nocturna i que permeten limitar l’entrada i eixida de diversos àmbits territorials i la permanència de grups de persones en espais públics o privats, des de l’Ajuntament de València hem tornat a elaborar una resolució per definir altres mesures que garantisquen el correcte funcionament dels servicis municipals”, ha explicat Notario, qui ha concretat que es tracta d'”evitar el col·lapse o el tancament de qualsevol servici afectant així a la prestació de servicis a la ciutadania”.

Per aquest motiu s’ha resolt que tots els servicis amb llocs de treball susceptibles de teletreballar, que realitzen funcions burocràtiques administratives i l’activitat dels quals es porte a terme íntegrament en les instal·lacions municipals, així com el personal del SerTIC i de l’Oficina de Ciutat Intel·ligent, s’organitzen en tres torns –o almenys dos quan els tres no siguen viables- per generar equips bambolla i així garantir la prestació del servici en cas de contagi en algun d’eixos equips.

La reorganització estableix que dos grups treballen presencialment de forma setmanal i el tercer teletreballe i no es podrà alterar la composició de cada equip en cap moment; quan sols es puguen fer dos torns un treballarà de forma presencial i l’altre teletreballarà. Pel que fa als servicis amb unitats d’atenció massiva al públic amb cita prèvia instaurada (Tributs, Cementeris, Padró, etc.) s’organitzaran en tres torns, amb un treballant presencialment i els altres dos teletreballant.

Aquesta resolució manté el treball presencial per a la resta del personal, així com per a aquells treballadors i treballadores que no tinguen els mitjans necessaris per a teletreballar. Tampoc afecta el personal de Policia Local, Bombers, Prevenció i Intervenció en Emergències i Protecció Civil i l’inclòs en l’àmbit dels Servicis Socials; tampoc, a caps de servici, adjunts i caps de secció, que hauran de treballar presencialment.

BALANÇ DE PERSONAL CONTAGIAT

Un dels punts de la resolució signada i que entrarà en vigor dilluns, dia 2 de novembre, estableix una recomanació directa al personal municipal perquè en cada unitat administrativa hi haja torns reduïts de personal a l’hora de l’esmorzar per evitar que es generen contactes entre més de tres persones. “La recomanació la fem extensible a l’àmbit social i familiar de cada treballador i treballadora”, ha afegit Notario. “Estem fent un esforç molt important per salvaguardar tant l’oferta d’un servici públic de qualitat a la ciutadania com les garanties de seguretat i salut de tot el personal municipal i eixe esforç s’ha de traslladar a l’àmbit social i familiar de cada integrant del personal municipal perquè de poc valdria garantir distanciament, torns, mascaretes o qualsevol altra mesura durant les hores de treball si no assegurem que fora de l’horari de treball eixes condicions no es mantenen també”, ha explicat.

A més, ha detallat que hui dia entre el personal municipal (integrat per més de 5.000 persones) hi ha registrats un total de 26 positius per COVID-19, 12 dels quals dins del cos de Policia Local. Aquests casos han suposat que 61 treballadors i treballadores que havien estat en contacte amb els casos positius hagen hagut de fer quarantena, 34 dels quals dins del cos de Policia Local. “Cal reiterar una crida a la responsabilitat màxima de totes i de tots perquè les paelles del cap de setmana o els esmorzars entre setmana no posen en risc la seguretat per la qual tant ens estem esforçant dia a dia totes i tots”, ha reiterat Notario, qui ha detallat que cap dels contagis que afecten el personal municipal s’ha produït en l’exercici de les funcions com a treballadors o treballadores de l’Ajuntament de València.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

divuit + 18 =