25n
25N
25N

L’Ajuntament de València garanteix els servicis socials, de seguretat i d’abastiments essencials per a la ciutadania

El consistori posa a l’abast dels seus treballadors equips de protecció individual per a garantir la seua seguretat

L’Ajuntament de València garanteix els servicis socials, de seguretat i d’abastiments essencials per a la ciutadania
30/03/2020 -

L’Ajuntament manté, entre altres servicis essencial, els que presten Policia Local i Bombers. També continua amb l’atenció als col·lectius especialment vulnerables, com ara migrants o persones majors o sense sostre; l’abastiment i comerç als mercats municipals; i els treballs del Cicle Integral de l’Aigua per a garantir el subministrament domiciliari d’este bé així com els recursos de clavegueram i sanejament.

A la resolució que ha dictat hui l’alcalde de València, Joan Ribó, per traslladar a l’àmbit municipal de les noves mesures preses pel govern d’Espanya per atenuar els efectes del COVID-19, també es contemplen, com a essencials, altres servicis relacionats amb la gestió de la salut, de la recollida dels residus urbans i neteja de l’espai públic i els cementeris municipals. També es troben entre les necessitats de primer ordre els treballs que garanteixen la mobilitat, la coordinació de la via pública i l’enllumenament de la ciutat, entre altres.

Així ho ha informat hui l’alcalde Joan Ribó, qui també ha assegurat que l’Ajuntament està posant a l’abast del personal públic que treballa per a garantir estos servicis els Equips de Protecció Individual (EPIs). Concretament, ha detallat, fins al moment a l’Ajuntament s’han repartit més de 32.500 guants, més de 2.800 botelles de gel hidroalcohòlic i més de 5.000 caixes de mascaretes.

L’alcalde també ha ressaltat que s’ha dut a terme «un exhaustiu treball en tots els casos positius que s’han detectat a l’Ajuntament, que són quatre d’una plantilla de més de 5.000 persones, i estem portant un seguiment rigorós d’estes quatre persones: s’ha posat en quarantena a tot el personal que ha tingut un contacte estret amb elles, més enllà d’un control obvi de tot el personal en els àmbits personals del qual hagen tingut contacte amb positius i que hui dia també està en quarantena».

Joan Ribó, que ahir ja va convocar la Comissió de Seguiment de la Crisi del Coronavirus, per a treballar amb el nou escenari de l’Estat d’Alarma, en la reunió de hui ha donat compte de la resolució dictada al respecte, amb noves mesures excepcionals que, a falta que s’aproven de manera definitiva i es publiquen en el BOE, se sumaran a les ja preses pel Reial decret 463/2020, del 14 de març passat.

Seguidament, l’alcalde juntament amb la regidora de Gestió de Recursos, Luisa Notario, i els vicealcaldes Sandra Gómez i Sergi Campillo, s’han reunit amb els representants sindicals per a informar-los i traslladar-los el missatge que totes les persones que treballen en estos servicis essencials (unes 1.200), «ho fan amb la major seguretat possible».

MESURES DE SEGURETAT DEL PERSONAL FUNCIONARI

Concretament, la regidoria de Gestió de Recursos, Luisa Notario, ha explicat que des que es va aprovar el decret de l’Estat d’Alarma, des de l’Ajuntament de València s’han aprovat diferents mesures relacionades amb l’organització dels servicis municipals i amb tot allò que afecta la salut i a la seguretat dels treballadors i les treballadores.

«El motiu de convocar esta reunió de hui té a veure amb les noves mesures que el president del Govern va anunciar dissabte a la nit i que s’han concretat a través del Decret que s’acaba d’aprovar. Ahir en la Comissió de Seguiment de la crisi treballarem per adaptar este decret a l’àmbit municipal. Immediatament llançàrem un anunci a tots els treballadors i treballadores perquè saberen què havien de fer hui dilluns i d’esta manera guanyàvem temps fins que es publicara en el BOE el decret en els termes que s’ha materialitzat», ha detallat.

«Hem convocat als cinc sindicats amb representació en la Taula General de Negociació, per a traslladar als sindicats, d’una banda totes estes mesures que hem hagut d’anar implantant de manera ràpida per a garantir els servicis essencials a la ciutadania valenciana, que és l’objectiu més important que ens hem marcat: no solament tot el que té a veure amb recollida de residus, subministrament d’aigua potable, neteja de la ciutat… etcètera, sinó també garantir els servicis a les persones en situació de major vulnerabilitat, que és el nostre principal objectiu en estos moments. I tot això, evidentment, ha anat paral·lel a cuidar al màxim la seguretat i la salut dels nostres treballadors i treballadores», ha assegurat Notario.

En esta reunió s’ha traslladat als sindicats, d’una banda totes les mesures que l’Ajuntament ha posat en marxa durant tot este temps des que es va decretar l’estat d’alarma (en el sentit de qüestions organitzatives i de la salut i la seguretat del personal municipal). Així mateix, s’ha explicat el treball realitzat per a garantir el subministrament dels especialment al personal municipal que està atenent els servicis essencials.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

divuit − 5 =