25n
25N
25N

València flexibilitza l'accés a l'atenció domiciliària

València flexibilitza l'accés a l'atenció domiciliària
14/10/2020 -

La regidora de Servicis Socials, Isabel Lozano, ha explicat que la seua delegació està treballant a modificar el Reglament del servici d’atenció domiciliària “per aconseguir una millora en la prestació del servici, per actualitzar-lo a les normatives actuals i a les necessitats de la ciutadania”.

Un dels canvis més importants és el de la valoració de la capacitat econòmica de les persones que sol·liciten el servici. Així, la regidora Lozano ha detallat que s’aplicaran millores tant per valorar si la persona es troba dins el límit de renda per poder accedir a la prestació del servici com per a l’establiment del preu públic.

En els rendiments del treball, no es comptaran les pagues extraordinàries, és a dir, es fa el càlcul sobre 12 pagues i no sobre 14. Tampoc es computaran com a renda personal les quanties de les prestacions per fill a càrrec i en el supòsit que la persona interessada haja de satisfer pensions compensatòries a favor del cònjuge i/o anualitats per a aliments, hauran d’acompanyar la corresponent sentència judicial, de la qual es derive, i eixa quantia que es restarà dels ingressos computats. A més, s’exclouen del còmput dels complements de tercera persona i les prestacions de la Seguretat Social contributives i no contributives.

“Amb tot això, es realitza el còmput de la capacitat econòmica més ajustat a les necessitats de les persones permetent que no tots els ingressos obtinguts es destinen al pagament del servici, ja que hi ha determinats conceptes que ara no es computaran i que la persona sol·licitant necessita per cobrir el pagament de l’ajuda d’una tercera persona atés que precisament es cobren perquè la persona és dependent o té reconeguda una discapacitat”, ha explicat Lozano.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

4 × 1 =

Valencia activa
bombers
bombers
Valencia activa