València, entre les ciutats finalistes per a albergar el Webit Festival Europe

València, entre les ciutats finalistes per a albergar el Webit Festival Europe
29/03/2019 -

La regidora de Desenvolupament Sostenible, Sandra Gómez, ha anunciat que València és una de les 5 ciutats finalistes per a albergar en 2020 el Webit Festival Europe, un dels principals esdeveniments tecnològics internacionals sobre digitalització i innovació. A més, la responsable de l’àrea ha destacat que el Govern d’Espanya ha manifestat el seu suport explícit al fet que la ciutat siga seu de l’esdeveniment, que se celebraria en un espai habilitat per a això com a Fira València i La Marina.

Gómez ha explicat que es va treballar amb l’ecosistema startup i el sector tecnològic per a enriquir la proposta i reforçar la candidatura de València. Actualment, el congrés centrat en el desenvolupament i els sectors emergents relacionats amb la innovació i la digitalització de l’economia se celebra a Sofia (Bulgària).

La regidora ha explicat que la cita “reuneix a més de 10.000 participants provinents del món de la innovació i l’emprenedoria, 4.000 startups, investigadors, inversors i polítics amb experiències reeixides en desenvolupar a les seues ciutats aqueix tipus de sectors”.

València és l’única ciutat espanyola entre les 5 finalistes candidata a ser seu de la següent edició. A més, ha subratllat l’edila, “un dels avantatges de la ciutat, i que l’està posicionant com una de les favorites de l’esdeveniment, radica que podria aconseguir els 30.000 participants”.

En aquesta línia, “la valoració dels organitzadors a Sofia respecte al desenvolupament d’aquest sector és molt satisfactòria, ja que estimen que cada edició té un impacte de 60 milions d’euros en l’economia local de la ciutat, a part de la projecció i el posicionament que guanya la seu de l’esdeveniment tant en televisió, blogs, diverses publicacions, articles i entrevistes”, ha explicat Sandra Gómez en assenyalar els efectes positius que pot tindre l’esdeveniment a València. “En el cas de la capital de Bulgària, s’estimen més de 80.000 impactes en eixe sentit”.

La candidatura ha comptat amb l’aval de la Generalitat Valenciana i la Diputació, així com del govern central a través de la Secretaria d’Estat per a l’Avanç Digital (Ministeri d’Economia i Empresa). En aquest sentit, el Secretari d’Estat Francisco Polo ha emés una carta de suport per a reforçar la proposta.

València Tech City

L’edila ha recalcat la importància de “connectar amb les comunitats internacionals i mostrar l’aposta del consistori per convertir la ciutat en un referent internacional d’atracció de talent, inversió i empreses capdavanteres”.

A través de la plataforma VLC Tech City, Sandra Gómez ha apuntat que “es donen a conéixer les oportunitats i avantatges que ofereix València per a emprenedors i inversors, i mostrant el talent i la qualitat dels projectes que existeixen a la nostra ciutat”. En definitiva, suposa “un exemple de ciutat referent en matèria de transferència tecnològica, innovació i creació de coneixement”.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

divuit − 1 =

Festes Torrent 2019