25n
25N
25N

València Film Office estarà present al Festival Focus 2018 apostant per la ciutat com a platò de cinema

València Film Office estarà present al Festival Focus 2018 apostant per la ciutat com a platò de cinema
03/12/2018 -

València Film Office, la plataforma impulsada per la Fundació Turisme València, destinada a la promoció de la ciutat com a plató de cinema, a la captació de rodatges i a contribuir a una experiència satisfactòria entre productores, estarà present per quarta vegada en el festival Focus 2018 de Londres. Amb el nom de «València has it all», l’estand de l’entitat mostrarà les localitzacions que ofereix la ciutat.

Segons ha indicat la regidora de Turisme, Sandra Gómez, «de moment hi ha 7 cites tancades amb productores tan prestigioses com la BBC, que va rodar la sèrie ‘Dr. Who’ a València en 2016». Entre elles, també es troba Teamwork i Panda Films. Així mateix, també hi ha reunions previstes amb la productora asiàtica Dentsu Creative i Leopard USA. A més, Sur Film, que realitza cinema i publicitat per a marques com a Jaguar i Volkswagen, i que ja va realitzar una visita de localitzacions en 2016; i amb la web internacional de localitzacions Tao Plus Locations.

Sandra Gómez ha afirmat que en Film Office «treballem en un doble sentit: d’una banda, en la relació amb el sector audiovisual, per a valorar els recursos de la ciutat, i per un altre, en la coordinació dels rodatges que es desenvolupen. Volem fidelitzar-los i que trien València per als seus rodatges enfront de altres alternatives».

Així mateix, la regidora s’ha mostrat satisfeta amb els bons resultats de la Film Office «ja que les oportunitats per a la ciutat s’han multiplicat: de 25 consultes que es van registrar 2015 s’han passat a 304 en 2017». En este sentit, ha precisat que fins a octubre de 2018 «ja s’han gestionat 293 i, actualment, el percentatge de consultes que finalment s’executen a la nostra ciutat supera al 62%».

En els últims anys, València ha sigut triada com a localització en llargmetratges com ‘Vivir dos veces’, ‘Formentera Lady’ o ‘Paella Today’. La sèrie ‘El Embarcadero’, ambientada a València, està rodant-se en espais de l’Albufera i El Palmar. A més, professionals del sector audiovisual que treballen per a grans productores com ara Universal, Disney o Paramount Pictures han realitzat inspeccions amb localitzadors. Entre les persones que han exercit esta labor de localització es troben Peter Gluck (‘X-Men: Primera Generació’, ‘Star Trek’, ‘Crepuscle’), Belén Sánchez, (‘El Niño’, ‘Palmeras en la nieve’, ‘Alatriste’ i ‘La Llamada’) i Toni Novella (‘Volver’).

El director de Turisme València, Antonio Bernabé, ha valorat el turisme de rodatges, en el qual «els equips de professionals que es desplacen a la ciutat per a participar en un rodatge realitzen un consum personal i professional d’allotjament, restauració, cultura, oci i serveis complementaris». «Sens dubte es tracta d’una oportunitat qualitativament i de generació de riquesa i negoci», ha conclòs.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

un × tres =

torrent