25n
25N
25N

València aposta pel foment dels festivals culturals

València aposta pel foment dels festivals culturals
27/06/2018 -

La Junta de Govern Local aprovarà aquest divendres el protocol d’actuació per al foment dels festivals culturals de caràcter periòdic promoguts pels agents culturals de l’àmbit privat a la ciutat de València. Amb aquesta proposta de col·laboració, la Regidoria de Patrimoni i Recursos Culturals pretén reconéixer la vàlua d’eixos festivals. La regidora Glòria Tello ha destacat que el protocol ha nascut de les converses prèvies mantingudes amb el sector, i que recollirà les necessitats que aquest ha manifestat.

«Atorguem així un reconeixement institucional a la vàlua d’aquests festivals mostrant la voluntat de construir noves estructures col·laboratives amb les diverses entitats de la ciutat, públiques i privades, que fan realitat festivals especialment interessants pel seu valor cultural, per la participació i el seu impacte social i econòmic», ha explicat Tello.

El protocol recull amb caràcter general els termes en què s’ha de basar el treball conjunt de l’Administració Municipal i les entitats i agents culturals en favor d’un benefici mutu que es faça extensiu a la ciutadania, atenent les necessitats traslladades en diferents reunions mantingudes per part dels agents culturals de la ciutat amb la Regidoria de Patrimoni i Recursos Culturals. «Eixes propostes han sigut valorades i consensuades d’acord amb els recursos i les capacitats amb què es compta per a optimitzar la col·laboració», ha afirmat la regidora.

Els objectius generals del protocol són: fer possible la celebració d’esdeveniments de rellevància que contribuïsquen a enriquir la vida cultural de la ciutat i generar interés per les arts i la cultura entre la ciutadania; estimular el cultiu de la cultura en les seues diverses manifestacions a través d’iniciatives que promouen la participació i dinamització social; afavorir el desenvolupament de joves talents artístics de la ciutat i donar suport als ja consolidats, donant visibilitat i accés a la seua activitat i obres; afavorir la coordinació amb altres festivals de la ciutat, tant en el que respecta al calendari com als continguts; generar nous públics i descentralitzar l’activitat cultural de la ciutat; donar suport a entitats per a l’organització dels festivals, reconeixent el seu interés dins del panorama cultural de la ciutat; i optimitzar la coordinació entre els servicis municipals, per tal d’agilitzar la tramitació dels permisos necessaris per a l’organització dels festivals.

Aquest protocol d’actuació tindrà vigència des del dia de la seua aprovació fins al 31 de desembre de 2019. Per poder adherir-s’hi cal la realització d’almenys una edició del festival per part de l’entitat sol·licitant, comptar amb capacitat contrastada i suficient per a l’organització del festival objecte de col·laboració, el compromís d’elaborar una proposta cultural de caràcter obert cap a la ciutadania, que promoga valors integradors i innovadors que fomenten la participació, així com el rigorós compliment de la llei o les ordenances municipals, en tots els àmbits de competència.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

20 − 3 =