caixa popular

València es blinda en Falles davant l'amenaça terrorista

Més de 3.600 agents es desplegaran per a garantir la seguretat durant totes les festes

València es blinda en Falles davant l'amenaça terrorista
28/02/2018 -

Les Falles d’enguany es blindaran per a assegurar la seguretat durant el transcurs de les festes. Un ampli desplegament de la Policia Local de València de 3.600 agents es distribuirà de llarg a llarg de la ciutat, la qual cosa suposa cent policies més que l’any passat patrullant els carrers de la capital. Segons l’alcalde Joan Ribó, aquest operatiu s’ha treballat “amb molta antelació”, la qual cosa va ratificar el subdelegat del Govern, José Vicente Herrera, ja que el 9 de gener va tindre lloc la primera reunió per a abordar la seguretat. Així doncs, Ribó va valorar “positivament” la coordinació de les forces de seguretat, bombers i Protecció Civil.

I és que el nombre de visitants que reben les Falles van in crescendo. Per això, és “necessari adoptar totes aquelles mesures que siguen necessàries” per a assegurar “la tranquil·litat de poder dur a terme tots els actes fallers amb normalitat”, segons l’alcalde. Solament en la mascletà hi haurà prop de 80 agents de la Policia Local, i en els castells del llit del riu Túria, seran 88 policies d’aquest cos. A més, els telèfons 092 i 112 estaran a ple funcionament i comptaran amb reforços. L’Ofrena a la Mare de Déu, d’altra banda, mobilitzarà a 480 agents, mentre que la Cremà de la falla de l’Ajuntament comptarà amb 136.

D’altra banda, el metro també es veurà afectat per mesures de seguretat extraordinàries. Des del 16 al 19 de març entre les 12:30 i les 14:30, les estacions de metro de Xàtiva i Colón romandran tancades i la parada d’Albereda també es tancarà dues hores abans de la Nit del Foc.

Com a novetat, el consistori obligarà als casals a posar en les seues portes i en les carpes un mapa de la demarcació perquè tots els assistents puguen conéixer les vies lliures. Pere Fuset, regidor de Cultura Festiva, va assegurar que “aquests mapes també estaran integrats en un geoportal al qual tindran accés tots els serveis municipals i les forces de seguretat”.

Fins i tot algunes falles de Russafa han hagut de desplaçar-se diversos metres de la seua actual ubicació pel temor a devessalls. Aquestes són Cuba-Denia, Cuba-Buenos Aires, i Cuba-Puerto Rico. Els Bombers han aconsellat moure els seus monuments fallers prop de quatre metres del centre dels encreuaments per a evitar col·lapses.

L’assumpte no és baladí, perquè, tal com va publicar València Extra, la nostra Comunitat és de les primeres en risc d’atemptat terrorista. Tenint en compte els passats atemptats de Cambrils i Barcelona, les Falles necessiten una protecció especial. Per això, com tots els anys, el nivell d’alerta durant aquests dies se situa en el grau 4.

Etiquetes


fiestas gandia 2018

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

disset + 6 =

semana de la agricultura de torrent 2018
sempre teua
exposicion caps tallats
exposicion caps tallats
decidim vlc
Decidim VLC
cultura als barris