25n
25N
25N

València exposa la seua estratègia Smart City davant 150 ciutats de tot el món

València exposa la seua estratègia Smart City davant 150 ciutats de tot el món
06/11/2020 -

L’Oficina Municipal de Ciutat Intel·ligent ha intervingut aquest divendres en el fòrum internacional de l’Open & Agile Smart Cities, OASC, la xarxa internacional de ciutats intel·ligents centrada en la implementació, amb ús de plataformes obertes i enfocades a la participació ciutadana «a la qual hem sigut convidats per a comptar la nostra experiència i visió de futur», segons ha explicat el regidor d’Agenda Digital, Pere Fuset, qui ha destacat que aquesta presència «ens consolida com un referent internacional de transformació en ciutat intel·ligent i sostenible».

La reunió s’ha realitzat de manera virtual per les restriccions derivades de la crisi sanitària internacional. Durant la trobada també s’ha explicat el paper que desenvolupa la United for Smart & Sustainable Cities (U4SSC) impulsada per la ITU i altres agències de l’ONU i en la qual València lidera grups de treball internacional sobre l’ús de plataformes de ciutat intel·ligent i la resposta smart city a la crisi del coronavirus. En la trobada els tècnics de l’OCI han incidit a destacar l’oportunitat de l’intercanvi de bones pràctiques per a afavorir a les urbs de tot el món i han aprofitat per a explicar el projecte www.coronavirus.valencia.es, seleccionat com a bona pràctica digital en la lluita contra la pandèmia per la ITU i la Comissió Europea.

La intervenció l’Oficina de Ciutat Intel·ligent de València de l’Ajuntament de València ha versat sobre la utilitat de les tecnologies de la informació i la comunicació i els elements de les Smart Cities, així com les eines que disposa la ciutat per a gestionar d’una manera més eficient i eficaç la crisi de la covid-19 i avançar cap a una major sostenibilitat. Durant la presentació i posterior diàleg, també s’ha exposat l’evolució de l’Oficina Smart City València, pionera en les administracions locals, així com les solucions que es presten a la ciutadania, l’ús de la Plataforma de Ciutat per a integrar diferents servicis municipals, i altres eines digitals que faciliten la presa de decisions per part dels gestors municipals i una comunicació fluida amb la ciutadania.

Pere Fuset ha subratllat que «amb participacions internacionals com aquesta, reforcem la projecció de València com Smart City i continuem enriquint la nostra estratègia en un moment en què la digitalització és una clau imprescindible per a eixir reforçats de la crisi».

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

sis − 3 =