25n
25N
25N

València exigeix millor coordinació i solucions urgents davant la crisi humanitària en Lesbos

València exigeix millor coordinació i solucions urgents davant la crisi humanitària en Lesbos
12/09/2020 -

Les ciutats de València, Amsterdam i Barcelona han realitzat una crida conjunta a les institucions europees i als estats per a una millor coordinació i la cerca de solucions urgents davant la crisi humanitària en el camp de persones refugiades de Moria, a l’illa grega de Lesbos.

“És fonamental que en un moment com aquest, en el qual les persones refugiades necessiten una resposta encara si cap més urgent, les autoritats que lideren les institucions europees obren una millor coordinació que permeta una reubicació efectiva d’eixes persones”, ha afirmat Ribó, per a qui “una reacció immediata, col·lectiva i coordinada és l’única resposta viable des d’un punt de vista humanitari”.

Ribó ha recordat que València s’ha erigit en els últims cinc anys en una ciutat coneguda pels seus valors de solidaritat i hospitalitat. “Des de 2015 som ciutat refugi i amb l’arribada de l’Aquarius vam mostrar al món com és el poble valencià. Ara és moment d’incidir en la nostra voluntat d’exigir eixos mateixos valors per a tota Europa i per a totes les persones”, ha explicat. En aquest sentit, ha considerat essencial que “el govern espanyol estiga a l’altura i done una resposta ferma, com en el seu moment van donar València i altres ciutats” i ha assegurat que “ningú entendria que no fora així tractant-se d’un govern del qual caldria esperar que la visió humanitària fora prioritària”.

Aquest estiu s’han complit dos anys de l’arribada a la ciutat de València de més de 600 persones que van veure des d’alta mar com diversos països europeus els tancaven les portes. “L’experiència de l’Aquarius hauria d’haver suposat la base per a una nova política migratòria a Europa; aquesta tragèdia en Lesbos hauria de recordar a totes les autoritats que no hi ha temps a perdre a l’hora d’executar decisions i polítiques que anteposen a les persones per davant de qualsevol altra consideració”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dinou − nou =