25n
25N
25N

València exigeix al Govern que execute els pressupostos amb perspectiva de gènere

València exigeix al Govern que execute els pressupostos amb perspectiva de gènere
14/11/2019 -

El Ple de l’Ajuntament ha aprovat una moció en què exigeix al Govern de l’Estat el desenvolupament dels pressupostos generals de l’Estat «amb perspectiva de gènere, com a principi per a fer efectiva la legislació i la normativa». Així mateix, insta l’executiu «que desenvolupe la legislació necessària per a incloure com a violència masclista totes les violències contra les dones, reconegudes en el Conveni d’Istanbul».

L’acord, que dóna suport a la moció plantejada per la regidora d’Igualtat, Lucía Beamud, manifesta «un sentit i dolorós record a la memòria de totes les dones assassinades per violència de gènere». A més, s’ha acordat realitzar «un acte públic en senyal d’homenatge i de reconeixement en què es llegiran els noms de totes les dones assassinades per a visibilitzar la seua identitat». La proposta ha sigut aprovada amb els vots a favor de Compromís, PSPV, PP i Cs, mentre que Vox ha votat en contra.

El text de l’acord expressa el «rebuig a totes les manifestacions d’aquesta violència», manifesta el seu «compromís amb les víctimes» i declara «tolerància zero pel que fa als maltractadors». En aquest sentit, la corporació es compromet a «continuar fent de la prevenció contra les violències masclistes i la desigualtat una política prioritària i transversal, que impregne totes les polítiques desenvolupades a través de les regidories». I, per això, Ajuntament es compromet «a no subvencionar actes en què l’entitat organitzadora utilitze el cos de les dones de forma sexista com a reclam publicitari».

També s’insta el Consell a exigir al Congrés «que accelere l’aplicació, els treballs de seguiment i l’avaluació sobre el desenvolupament del Pacte d’Estat per part de la Comissió Permanent no legislativa del Congrés». I a la Conselleria de Justícia, al Ministeri de Justícia i al Consell General del Poder Judicial que intensifiquen la formació dels membres de la judicatura en aquest àmbit. De fet, el consistori es compromet «a continuar amb la formació al funcionariat local, des de la policia fins al treball social».

Finalment, s’insta el Govern «a incloure l’ensenyament afectivosexual dins del sistema educatiu perquè siga coeducador».

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

un × dos =

art en blanc