25n
25N
25N

València estudia els danys del temporal a les platges per a demanar ajuda al Govern

València estudia els danys del temporal a les platges per a demanar ajuda al Govern
10/11/2020 -

L’Ajuntament de València estudia els danys que va deixar el temporal de pluges torrencials de la setmana passada a les platges del sud per a demanar ajuda al Ministeri per a la Transició Ecològica.

Així ho ha avançat l’alcalde, Joan Ribó, sobre aquesta tempesta que va deixar el dijous més de 61 litres per metre quadrat en una hora, les pluges més intenses des de 2008 i el segon temporal més fort des de 1980 a la ciutat.

Ribó ha recordat que ja va plantejar recentment a la ministra, Teresa Ribera, la necessitat de regenerar les platges del sud i que és una cosa que està recollit en una “xicoteta part” en el projecte de Pressupostos Generals de l’Estat (PGE) per a 2021. “Evidentment, s’haurà de millorar”, ha constatat.

En tot cas, l’Ajuntament vol avaluar tots els efectes de les pluges en aquestes platges abans de realitzar la seua petició formal a la direcció general de Costes.

Entre la vesprada del dimecres i el dijous, els pluviòmetres municipals van recollir 240 litres per metre quadrat en El Saler, 213 en el Perellonet i 165 en el Cabanyal. A les platges del nord (Malva-rosa i Cabanyal) els efectes van ser menys greus.

En general, les pluges van produir fort moviment d’arena i arrossegament de restes de peixos menuts, algues i brutícia, dutxes, llavapeus i passarel·les. El dipòsit d’Eugenia Viñes va emmagatzemar més de 20.000 metres cúbics d’aigua, la qual cosa va permetre reduir l’abocament a les platges de Grau-Cabanyal.

Paral·lelament, l’augment d’aigua en l’Albufera va provocar embassades en les pedanies del sud i la pujada del nivell de la mar va ocasionar l’entrada d’aigua en l’Azarbe i en el vell llit del Túria.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

deu + 19 =