25n
25N
25N

València estrenarà noves places en 2020

Les peatonalitzacions de les places de la ciutat segueixen el seu curs per a recuperar l’espai per a la ciutadania

València estrenarà noves places en 2020
30/12/2019 -

Des de l’arribada del Govern de la Nau, València ha estat marcada per un enfortiment de les polítiques sostenibles, però també per l’aposta ferma de retornar a la ciutadania l’espai perdut. No obstant això, ha sigut amb el Govern del Rialto quan s’ha intensificat la recuperació de les places per al gaudi de la ciutadania. Sant Marcel·lí ha sigut, tan sols, un exemple de transformació de la ciutat amb la inauguració d’una de les places més reivindicades pels veïns i veïnes del barri. No obstant això, 2020 porta projectes de gran envergadura.

Peatonalització Patraix

Com ja anunciava la regidora de Desenvolupament Urbà i vicealcaldessa, Sandra Gómez, la plaça del Rosari del Cabanyal estrenarà nova imatge al gener. Una reestructuració de la plaça en la qual la font passara a ser soterrada i sostenible, ja que reciclarà l’aigua, al mateix temps que es guanyarà espai per al gaudi dels veïns i veïnes del barri.

No obstant això, també estan pendents altres projectes destacats com el que s’abordarà en el barri de Patraix. I és que com apuntava Gómez, “es tracta de la major peatonalització duta a terme en un barri de la ciutat”. Així, una xarxa per als vianants connectarà el nucli històric de Patraix, i comptarà amb nou enjardinament i itineraris ciclistes. Així mateix, es continua apostant per preservar l’essència dels barris i, en el cas de Patraix, tots els nous edificis que es construïsquen hauran de respectar no només l’estètica del barri, sinó també l’altura tradicional de la zona.

plaza-ayuntamiento-valenciaAixí i tot, si alguna cosa s’espera en 2020 és, sens dubte, la peatonalització de les grans places de la ciutat. A partir del 20 de març, la plaça de l’Ajuntament serà retornada a la ciutadania, amb 21.000 metres quadrats d’espai convertit en zona de vianants. I és que encara que, en un primer moment, s’abordarà mitjançant una actuació blana a base de jardineres, pilones i bàculs, la veritat és que serà l’any vinent quan arrancarà el concurs d’idees, que tindrà en compte les conclusions del procés participatiu, per a triar la imatge definitiva que presentarà la plaça més emblemàtica de València.

No obstant això, no serà l’única plaça que s’aborde en 2020. I és que ja s’ha aprovat el plec de condicions per a la remodelació de la plaça de la Reina. Després de l’adjudicació de les obres, el regidor de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi, va anunciar que “la reordenació i transformació d’aquesta plaça es realitzarà en un termini de 12 mesos”. Així, tot apunta al fet que, en 2021, València comptarà amb més d’11.000 metres quadrats d’espai en el qual es canviaran l’accés i l’eixida al pàrquing per a suprimir l’actual rotonda; s’incorporaran zones de descans i zones de joc; o es crearà un xicotet bosc urbà, entre altres actuacions que canviaran per complet la imatge actual de la plaça de la Reina.

Plaza de la Reina peatonal

Finalment, encara està en el tinter la reurbanització de la plaça de Bruges, que s’ha projectat com un futur espai verd, encara que sense desvirtuar l’essència cultural i històrica d’aquest espai. En el projecte, es proposa la recuperació de l’escala de l’antiga plaça d’accés a Sant Joan del Mercat; la recuperació de ‘Les covetes’, actualment tancades, per a convertir-les en espais d’interpretació; així com la incorporació d’un palmerar a la porta dels Sants Joans. Una actuació que es completa amb el pàrquing de Bruges, que ja ha celebrat el seu primer aniversari.

El projecte de València, ciutat de places continua avançant per a crear un model de ciutat molt més sostenible, i on es prioritze al vianant enfront del vehicle privat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

20 + dotze =