25n
25N
25N

València estrena una nova Guia Ciclista

Els usuaris trobaran informació sobre aparcaments, carrils, consells viaris i de seguretat

València estrena una nova Guia Ciclista
02/12/2020 -

El regidor de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi, ha presentat, aquest matí, la nova Guia Ciclista de la ciutat de València, elaborada amb el dissenyador Gerard Miquel. Un document en el qual no només es recullen recomanacions, normes, suggeriments o bones pràctiques per a la circulació amb bicicleta, sinó que es dona una informació detallada de tots els carrils bici que conformen l’anell ciclista, amb l’objectiu de facilitar els desplaçaments. Tal com ha explicat Grezzi, “l’ús de la bici a València ja està consolidat i va en augment. Una prova d’això és que, enguany, malgrat no comptar amb tant de turisme, les dades de l’ús de la bicicleta han igualat les de l’any passat”.

Amb aquesta Guia Ciclista, que estarà disponible en tots els serveis municipals, comerços i Juntes de Districte, però també en format electrònic a la web de l’Ajuntament, a l’apartat de Mobilitat, es pretén continuar fomentant l’ús de mitjans de transport sostenibles. “València és la ciutat mediterrània on més s’utilitza la bicicleta. Per això, amb aquesta guia, volem informar la ciutadania dels recorreguts més segurs i més ràpids per als seus desplaçaments, així com les connexions amb l’àrea metropolitana de València”.

En aquest sentit, en la Guia Ciclista apareixen detallats els 161 quilòmetres de carril bici; els 29,7 quilòmetres de ciclocarrers; els carrils compartits Bus-Bici; les sendes verdes; els 93,7 quilòmetres de zones per als vianants; i tots els carrers 30 km/h de la ciutat, que “representen el 67% del total viari”. Així mateix, també es dona informació tant de les més de 7.000 places d’aparcament per a bicis, com de les 276 estacions de ValenBisi. En aquest sentit, s’ha incorporat un codi QR amb el llistat de tots els aparcabicis.

Finalment, la guia també inclou els projectes de carril-bici futurs o pendents d’execució, entre els quals es troba el segon anell ciclista (Peset Aleixandre, General Avilés, Cardenal Benlloch- Eduardo Boscà, i el carril bus bici de Pérez Galdós), i els vials de Jacinto Benavente, Conca, Jesús, Avinguda del Cid, Sant Vicent, Albereda, Tres Forques, José María de Haro, Gascó Oliag-Daniel Balaciart i avinguda de la Serreria.

Entre els carrils pendents d’acabar es troben també els 2,96 quilòmetres de les grans vies Ferran el Catòlic i Ramón i Cajal que Giuseppe Grezzi espera “que estiguen obertes a la fi d’aquest mes de desembre”.

La publicació, de la qual han fet 10.000 exemplars, està editada en castellà i valencià i Grezzi no ha descartat “publicar-la també pròximament en anglés per als turistes que vulguen consultar-la”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

12 + 19 =