25n
25N
25N

València estrena hui cinc línies d'autobús per a millorar la connectivitat amb l'àrea metropolitana

Així, es millorarà la freqüència dels busos direcció Xirivella, Alaquàs, Aldaia, Manises, Quart de Poblet, Burjassot, Paterna, Torrent i Port Saplaya

València estrena hui cinc línies d'autobús per a millorar la connectivitat amb l'àrea metropolitana
08/02/2021 -

La Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, a través de l’Autoritat de Transport Metropolità de València (ATMV), podrà en marxa aquest dilluns, 8 de febrer, cinc noves línies d’autobús per a millorar la connectivitat de València i la seua àrea metropolitana.

Així, a partir d’aquest dia, les poblacions de Xirivella, Alaquàs, Manises, Alboraia, Quart de Poblet, Paterna, Aldaia i Burjassot, veuran reforçats els serveis de transport existents, tant entre els seus municipis com entre aquestes localitats i València.

Concretament, les rutes que entren en servei són Xirivella- València (estació de metro Nou d’Octubre); Alaquàs-València (estació de metro Nou d’Octubre); Aldaia-Manises (estació de metro Salt de l’Aigua); Port Saplaya-València, i Quart de Poblet-Manises- Paterna-Campus de Burjassot, ha indicat la Generalitat en un comunicat.

Segons el conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España, amb la posada en servei d’aquestes línies, “s’acosta el transport públic a la ciutadania” i “es propicia la reducció d’emissions i la disminució de la contaminació perquè les persones no necessiten utilitzar el seu vehicle privat en els seus desplaçaments quotidians”.

A més, ha assegurat Espanya, amb aquesta iniciativa “s’aprofundeix en la vertebració del territori” de la Comunitat Valenciana gràcies a un sistema de transport “cohesionat” i “es reforça la igualtat social” amb la millora i augment de les opcions de desplaçament dels qui no disposen de vehicle propi.

El conseller ha remarcat l’aposta de la Generalitat per un model de mobilitat “sostenible” que passa, inevitablement, per l'”enfortiment de la xarxa pública” i pel seu “acostament als diferents punts de la nostra geografia”.

“És fonamental que tots els valencians i valencianes tinguen a l’abast de la seua mà una forma de desplaçament assequible, eficient i respectuosa amb el medi ambient”, ha postil·lat.

La línia Xirivella-València (estació de metro Nou d’Octubre) funcionarà els dies laborables amb nou expedicions d’anada i nou de tornada. Les primeres expedicions començaran a les 6.45 hores, amb freqüències de pas de 15 minuts, i reforçarà així les franges horàries de major demanda, entre les 6.45 i les 9.35 hores i entre les 13.25 i les 15.10 hores.

La línia té sis parades a Xirivella, la primera en l’avinguda Tarongers, continua per l’avinguda Camí Nou amb cinc parades per a, finalment, connectar amb l’Hospital General i la parada de metro de Nou d’Octubre a València. D’aquesta manera, per Xirivella passaran un total de 400 expedicions (en tots dos sentits) i donarà servei també al barri de l’avinguda de la Pau de Mislata, que té 3.000 habitants.

Quant al servei Alaquàs-València (estació de metro Nou d’Octubre), funcionarà els dies laborables amb 16 expedicions d’anada i 16 de tornada. Les primeres començaran a les 6.30 hores en tots dos sentits, amb freqüències de pas de 30 minuts, amb reforç en les franges horàries de major demanda, entre les 6.30 i les 10.00 hores i entre les 13.00 i les 17.00 hores.

La línia té quatre parades a Alaquàs –al carrer Pablo Iglesias, en l’avinguda Ausiàs March i en l’avinguda Blasco Ibáñez–, i finalment connecta amb l’Hospital General i la parada de metro de Nou d’Octubre a València.

En concret, per Alaquàs passaran un total de 338 expedicions (en tots dos sentits) en la seva connexió amb València i resta de municipis.

La línia Aldaia-Manises (estació de metro Salt de l’Aigua), tindrà els dies laborables 14 expedicions d’anada i 14 de tornada. El servei s’iniciarà a les 6.50 hores, amb freqüències de pas de 30 minuts, i reforçarà les franges horàries de major demanda, entre les 6.50 i les 10.05 hores i entre les 13.20 i les 16.50 hores.

El recorregut comença en l’estació d’Adif d’Aldaia i transcorre pel centre de salut, Ajuntament, carrer Joan Fuster, avinguda Juan Ramón Jiménez en el barri del Crist i, finalment, la parada de metro de Salt de l’Aigua i l’Hospital a Manises. La línia continua per Quart de Poblet pel carrer Sant Pere, segueix pel barri del Crist i torna a Aldaia i a l’estació d’Adif. Pel que per Aldaia passaran un total de 340 expedicions (en tots dos sentits).

La ruta al campus de Burjassot, que realitzarà 12 expedicions d’anada i 12 de tornada, iniciarà el seu recorregut de 35 minuts a Quart de Poblet a les 7.05 hores del matí i finalitzarà a les 21.50 hores de la nit.

Aquesta línia, en direcció cap a Burjassot, tindrà dues parades a Quart (carrer Trafalgar i carrer Pare Jesús Fernández), tres a Manises (avinguda Generalitat Valenciana, avinguda Blasco Ibáñez i avinguda dels Tramvies), una a Paterna (carrer Mestre Ramón Ramia Querol-Ajuntament) i dos a Burjassot (pel camí del cementeri-Facultats Campus i avinguda Primer de Maig).

En el recorregut de Burjassot a Quart de Poblet les parades es distribuiran de la següent manera: dos a Burjassot (avinguda Primer de Maig i pel camí del cementeri), dos a Paterna (carrer La Font-L’Alborgí i avinguda Primer de Maig), tres a Manises (avinguda dels Tramvies, carretera de Riba-vermella i avinguda Generalitat Valenciana-Hospital) i dos a Quart de Poblet (avinguda Villalba de Lugo i carrer Trafalgar).

La llançadora Port Saplaya-València, amb un total d’11 expedicions d’anada i 11 expedicions de tornada els dies laborables, realitzarà sortides des de Port Saplaya entre les 7.00 i les 18.00 hores i des de València entre les 7.30 i les 18.30 hores, amb una freqüència d’una hora, i amb el mateix recorregut que l’actual línia 112 des de Port Saplaya.

Aquesta llançadora complementa a l’actual línia 112 procedent del Puig i que connecta també Port Saplaya amb València, de manera que també es millora la seua oferta, ja que passa de les 11 expedicions en tots dos sentits actuals a 14. D’aquesta manera, Port Saplaya incrementa les actuals 11 expedicions de la línia 112 i aconsegueix les 25 per sentit els dies laborables i es millora notablement la freqüència de pas per Port Saplaya.

Així mateix, es pot destacar que la línia 106 de Torrent- Quart de Poblet (que passa per Alaquàs, Aldaia, Bonaire, Barri del Crist i Manises) també passarà per l’aeroport, oferint d’aquesta manera una connexió directa amb autobús.

REDUCCIÓ DE TARIFES

Per a la utilització dels serveis de Metrobus estan disponibles tots els títols de l’ATMV, així com el futur Bono10, que es posarà en marxa en les pròximes setmanes, a un preu de 7,20 euros, 10,40 euros, 14 euros i 20 euros per als desplaçaments entre una, dos, tres i quatre zones. Aquest bo permet una reducció mitjana del 30% en les tarifes.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

14 + 19 =